Μεγάλη επιτυχία τα Μαγειρέματα στη Δαμάστα (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Συνεχίζονται στη Δαμάστα οι εκδηλώσεις των φορέων και χθες το βράδι υπό την αιγίδα του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου έλαβαν χώρα τα Μαγειρέματα με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες του χωριού, που πρόσφεραν παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά σε όσους παρευρέθηκαν στην αυλή του δημοτικού σχολείου.

Με πρώτη ύλη τα προϊόντα του Δαμαστιανού κάμπου οι γυναίκες μαγείρεψαν με όρεξη και μεράκι, προσφέροντας μία γαστρονομική γευστική διαδρομή που αποζημίωσε στο ακέραιο όσους βρέθηκαν στο μαρτυρικό χωριό του Δήμου Μαλεβιζίου.

Όλοι έγιναν μία μεγάλη παρέα αυτή την Αυγουστιάτικη όμορφη βραδιά, αναβιώνοντας το μοναδικό αυτό έθιμο, που πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρονιά απουσίας λόγω κορωνοιού.

Μία ατέλειωτη ουρά δημιουργήθηκε στου μπουφέ που είχε στηθεί και με υπομονή και καλή διάθεση όλοι εξυπηρετήθηκαν από τα μέλη του συλλόγου και απόλαυσαν τα φαγητά των νοικοκυράδων της Δαμάστας, για τις οποίες πρέπει να να πούμε ένα μεγάλο Μπράβο, αλλά και τα συγχαρητήρια μας, για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα.

Τη βραδιά τίμησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης, ο και Πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Μαυράκης.

Τον κόσμο καλωσόρισε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δαμάστας Γιώργος Σαρρής που μίλησε για τη βραδιά στη Φωνή Μαλεβιζίου:

Να τονίσουμε ότι στον εσωτερικό χώρο του Σχολείου λειτουργεί μόνιμη έκθεση φωτογραφίας από το αρχειακό υλικό του συλλόγου με θέμα Ιστορία, τόποι και Ανθρώπινη δραστηριότητα στη Δαμάστα, αλλά και έκθεση φωτογραφίας του ιδρύματος Δεν Λησμονώ Γ. Καραμάνος από τα μαρτυρικά χωριά και πόλεις όπου αποτυπώνεται η βαρβαρότητα του φασισμού και ναζισμού.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη συναυλία Ελληνικής Λαϊκής μουσικής από τη Τζωρτζίνα Αλεξάκη και την ορχήστρα της που ήταν προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ