Εκδήλωση μνήμης για τους 30 εκτελεσθέντες στη Δαμάστα (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Στη Δαμάστα τελέστηκε με κάθε επισημότητα το ετήσιο μνημόσυνο των 30 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές σήμερα στις 10.00 το πρωί στο χώρο της εκτέλεσης τους στο Κερατίδι, από το Δήμο Μαλεβιζίου και την Τοπική Κοινότητα Δαμάστας.

Από νωρίς στο μαρτυρικό αυτό χώρο είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί Δαμαστιανοί, πολύ εξ αυτών συγγενείς των θυμάτων, ενώ για ακόμη μία δορά την παράσταση έκλεψαν οι νέοι και νέες του πολιτιστικού συλλόγου Δαμάστας που φορούσαν τις παραδοσιακές στολές και απέσπασαν το θαυμασμό όσων βρέθηκαν στο Κερατίδι.

Χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν τη σημερινή μέρα μνήμης Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, εκπρόσωποι του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, οι Βουλευτές Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Λογιάδης, η πολιτεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ελένη Βατσινά, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Νίκος Σκουλάς, Νίκος Ξυλούρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ματαλλιωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης, Γρηγόρης Περυσινάκης, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώστας Μαυράκης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθως χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας.

Ακολούθησε η ομιλία της Τερέζας Τριγώνη η οποία μέσα σε κλίμα συγκίνησης αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα εκείνων των ημερών που είχαν ως τραγικό επίλογο την εκτέλεση των 30 Δαμαστιανών.

Στη συνέχεια είχαμε την κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους και τους φορείς που παρευρέθηκαν και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

 Η Πρόεδρος της ¨Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας κ. Καλλιόπη Λιαδάκη

Ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Κοινότητα Δαμάστας στην είσοδο του μνημείου πρόσφερε μπουφέ για τους καλεσμένους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ