Αλεποχώρι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή ο 70χρονος που πυροβόλησε τα δύο παιδιά – «Μπήκαν στην αυλή για παιχνίδι», λέει ο θείος του ανήλικου

Petite Perle 300×250
Ο ηλικιωμένος είδε τους ανήλικους, στην αυλή του σπιτιού και τους πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή είναι ο 70χρονος άνδρας ,ο οποίος συνελήφθη καθώς τα ξημερώματα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ανήλικους στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι.

Ο κατηγορούμενος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του παραπέμφθηκε να απολογηθεί για την πράξη που του αποδίδεται σε ανακριτή.

Ο 70χρονος ισχυρίζεται ότι πέρασε τα παιδιά για κλέφτες και τους πυροβόλησε αμυνόμενος. Ωστόσο αυτό που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τις αρχές είναι το γεγονός ότι ο 70χρονος δεν πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, αλλά σε ευθεία βολή.

Ήταν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα όταν ο ηλικιωμένος είδε τους ανήλικους, στην αυλή του σπιτιού και τους πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας 14χρονος και ένας 16χρονος, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Είχαν μπει να παίξουν

Σύμφωνα με τον θείο ενός από τους ανήλικους, τα παιδιά είχαν μπει στην αυλή του σπιτιού του ηλικιωμένου για να παίξουν, σύμφωνα με το protothema.gr.

«Τα παιδιά αυτά μπήκαν προφανώς για παιχνίδι μέσα. Και ο άνθρωπος αυτός έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε» ανέφερε ο θείος του 16χρονου, που έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

«Ζει μόνος του ο 70χρονος. Έχει παιδιά αλλά ζει μόνος του. Οι γονείς έλειπαν για δουλειά στην Αθήνα. Ήταν γείτονες οι οποίοι βοήθησαν την όλη κατάσταση. Πυροβόλησε τα παιδιά, ήρθαν ασθενοφόρα και το ένα παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο», περιγράφει ο θείος του 16χρονου.

«Με ενοχλούσαν»

Στην αρχική του κατάθεση, σύμφωνα με το protothema.gr, ο 70χρονος υποστήριξε πως τα παιδιά που βρέθηκαν στον χώρο του ήταν πάνω από τέσσερα, ενώ δεν έπεισε τους αστυνομικούς και ο ισχυρισμός του πως είχαν πρόθεση να κλέψουν.

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, καθώς χρησιμοποίησε φυσίγγια μικρής ισχύος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ