Γάζι: Ξήλωσαν τις καρέκλες στο γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία

Petite Perle 300×250

Το γήπεδο με το εντυπωσιακό γκράφιτι παραδόθηκε αρχές Ιουλίου

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ούτε δύο μήνες δεν άντεξαν στις θέσεις τους οι καρέκλες στο γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Γαζίου με το εντυπωσιακό το γκράφιτι με τον «Αντετοκουμπάκη», που ταξίδεψε με ωραίες εικόνες σε όλη την Ελλάδα.

Η φιγούρα του κρητικού μπασκετμπολίστα με τα μουστάκια του και με το νούμερο του Γιάννη Αντετοκούμπο στη φανέλα του, κάθε απόγευμα θα μπορούσε να προσελκύει δεκάδες μικρούς και μεγάλους, να διοργανώνονται αγώνες και να είναι σημείο συνάντησης.

Σε κάποιο βαθμό αυτό γίνεται αλλά όχι όσο θα περίμενε κανείς.

Την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο και έσπασαν πολλές καρέκλες από τη κάτω σειρά αλλά και την πάνω.

Οι βανδαλισμοί στο χώρο γηπέδου προκάλεσαν πολλά αρνητικά σχόλια από τους κατοίκους.

Στην πλατεία Μιχάλη Κατσαμάνη που σφύζει από ζωή διότι το Γάζι είναι μια περιοχή με πάρα πολλά παιδιά όλων των ηλικιών έχουν σημειωθεί πολλές φορές φθορές σε διάφορα σημεία και κατά καιρούς γίνονται παράπονα και για πιο σοβαρά περιστατικά κυρίως πίσω από το δημαρχείο που βρίσκεται μερικά μέτρα πιο δίπλα.

Εξαιτίας αυτών των περιστατικών με πρωταγωνιστές ανήλικους πολλοί είχαν αντιδράσει με το να γίνει το γήπεδο στην πλατεία φοβούμενοι τα χειρότερα.

Όμως το θέμα δεν είναι το που έγινε το μπάσκετ διότι πολλές πλατείες με τόσο ζωή και παιδικές χαρές έχουν αντίστοιχα, δεν είναι παράδοξο να γίνονται γήπεδα σε πλατείες.

Το θέμα είναι πως θα περιοριστούν τέτοιες συμπεριφορές και πως θα υπάρξει εκπαίδευση για τον σεβασμό και περιορισμός αυτών των φαινομένων όχι με κάμερες και αστυνόμευση αλλά με παιδεία.

Αυτές οι τελευταίες καταστροφές που έγιναν σε τόσο κοινή θέα πάντως προβληματίζουν και στεναχωρούν όλους.

Ακολουθεί το video που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο δήμος Μαλεβιζίου όταν δόθηκε σε χρήση το γήπεδο αρχές Ιουλίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ