Νίκος Αντωνακάκης: Μεγαλύτερος, ίσως και από τον κύριο σεισμό του Αρκαλοχωρίου, η γραφειοκρατία που ταλανίζει τους πληγέντες

 Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου στο νομό μας. Πολλοί συμπολίτες μας είδαν τις εστίες να καταστρέφονται ή να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Τη ζωή τους να γκρεμίζεται.

Μέσα στο χρόνο που πέρασε υπήρξαν πολλοί μετασεισμοί. Ο μεγαλύτερος, ίσως και από τον κύριο σεισμό, η γραφειοκρατία που ταλανίζει τους πληγέντες. Που κινδυνεύουν να τους βρει ο χειμώνας μακριά από τα σπίτια τους. Κινδυνεύουν να περάσουν ένα ακόμη χειμώνα ταλαιπωρίας.

Στην περίπτωση της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων σημασία δεν έχει ο τύπος. Το νομότυπο. Η τήρηση των προβλεπομένων.

Κυρίαρχο και μόνο μέλημά μας, πρέπει να είναι η ουσία. Και ουσία είναι οι άνθρωποι αυτοί που επλήγησαν βάναυσα από τον καταστροφικό σεισμό να μην περάσουν άλλο χειμώνα μακριά από τις εστίες τους. Οφείλει σήμερα η Πολιτεία, σε όλα τα επίπεδα, να πράξει το αυτονόητο. Να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα της γραφειοκρατίας. Να επιταχύνει τις διαδικασίες. Να σταματήσει σήμερα η επιβάρυνση των πληγέντων.

Οφείλει η Πολιτεία να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους πληγέντες. Που πρέπει να επιστρέψουν σπίτι τους πριν μπει ο χειμώνας. Δεν είναι ώρα για μεγαλόστομες εξαγγελίες που παραπέμπουν σε επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος.

Τώρα. Είναι ώρα για έργο. Πραγματικό έργο.

Για να μπορούμε αύριο να βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους, που σήμερα είναι σε τεράστιο πρόβλημα, στα μάτια.

Όλα τα υπόλοιπα είναι «έπεα πτερόεντα»…

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ