ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: Πέρασαν αλώβητοι από το Ηράκλειο οι πράσινοι (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Με δύο γκολ σε διάστημα 16' λεπτών και με ένα πρώτο ημίχρονο εξαιρετικό ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" το τρίποντο στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ (0-2) και έδειξε στο πρώτο του φετινό εκτός έδρας παιχνίδι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από πέρυσι το οποίο το έχει ανάγκη το τριφύλλι αν θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω.

Από την άλλη ο ΟΦΗ ο οποίος ενισχύθηκε ουσιαστικά τις τελευταίες μέρες και θέλει λίγο χρόνο για να "δέσει" ως ομάδα πλήρωσε και τον τραυματισμό του Νέιρα, μόλις στο 11', και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνει απειλητικός για την εστία του Μπρινιόλι.

Το ματς κρίθηκε από δύο πανέμορφα γκολ των Παλάσιος και Σπόραρ σε διάστημα 16 λεπτών. Αρχικά στο 17' ο Πέρεθ με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Αργεντινό που μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε ένα διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Στίβενς για να σκοράρει για δεύτερη σερί χρονιά στο "Γεντί Κουλέ".

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή, να κρατάει τη μπάλα, να μην απειλείται και στο 33' ο Σπόραρ έδειξε την τεράστια κλάση του. Ο Σλοβένος φορ έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή και έβαλε το "μυτάκι" του για να "τσιμπήσει" τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό, έλεγξε την μεσαία γραμμή αλλά παρά τις φωνές του Γιοβάνοβιτς δεν είχε καλές επιλογές για να βρει το τρίτο γκολ μπήκε για να διαχειριστεί απλά το 2-0. Από το 70' και έπειτα κατέβασε αισθητά στροφές, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να πάρει μέτρα, να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει 2-3 στιγμές που αν είχαν καταλήξει στο πλεκτό θα άλλαζαν τις ισορροπίες.

Ο Ντίκο στο 70' μετά από λάθος του Σάρλια και ο Μπουζούκης στο 86' δεν κατάφεραν να βρουν στόχο ενώ στο 82' ο Μπρινιόλι έδιωξε το σουτ του Στάικου.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς, Βούρος, Γιόχου (64' Διαμαντής), Μαρινάκης, Γιαννούλης (46' Μπουζούκης), Ντιουσέ, Μεγιάδο, Νέιρα (11' λ. τρ. Ντίκο), Τοράρινσον (64' Αποστολάκης), Λάρσον, Τοράλ (68' Στάικος).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (76' Γκάνεα), Πέρεθ, Κουρμπέλης (68' Βέρμπιτς), Παλάσιος (86' Βαγιαννίδης), Αϊτόρ (86' Φρόκου), Τσέριν, Σπόραρ (76' Ιωαννίδης).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ