Ηράκλειο: Κινητοποίηση στο αεροδρόμιο από αγανακτισμένους αγρότες

Petite Perle 300×250

Ο κύβος ερρίφθη και οι κινητοποιήσεις είναι προ των πυλών για τους αγρότες της Ιεράπετρας και άλλων περιοχών της Κρήτης, με φόντο το άλυτο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, που ταλανίζει την καθημερινότητά τους εδώ και μήνες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Στην γενική συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε χθες αποφασίστηκε ομόφωνα δυναμική κινητοποίηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, θα επικεντρωθεί έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, χωρίς να παρεμποδιστεί η λειτουργία του αερολιμένα, ούτε η κυκλοφορία πέριξ αυτού.

Στόχος των αγροτών, είναι να καταδείξουν – έξω από το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου -, το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι αγρότες συμβατικών και θερμοκηπιακών καλλιεργειών εδώ και μήνες, αλλά και με φόντο την ελαιοκομική περίοδο που ξεκινά σε λίγους μήνες, υπογραμμίζοντας οτι η έλλειψη των εργατών γης σε συνδυασμό με το τεράστιο – λόγω της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων – κόστος παραγωγής, θέτει σε άμεσο λίνσυνο το αύριο των καλλιεργειών στο νησί.

Η διοίκηση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, βρίσκεται σε συνεννόηση με τους αγροτικούς συλλόγους Τυμπακίου, Σητείας και Καντάνου, προκειμένου η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, να έχει παγκρήτια μορφή.

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας:

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε εχθές 26/8/2022, με μοναδικό θέμα τους εργάτες γης.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ της Κυβέρνησης να ολοκληρώσει στοχευμένες παρεμβάσεις στο νομικό πλαίσιο ώστε ο χρόνος μετάκλησης εργατών γης ΠΤΧ (Πολιτών Τρίτων Χωρών) να μειωθεί στο ελάχιστο.

Να τονίσουμε ότι οι συγκεκριμένες εκκρεμότητες δύναται να τροποποιηθούν χωρίς κόστος για το Ελληνικό κράτος και γι' αυτό τον λόγο, η ΜΗ ολοκλήρωση τους δείχνει τον βαθμό απαξίωσης του Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες αγρότες – κτηνοτρόφους.

ΟΜΟΦΩΝΑ, τα μέλη που παραβρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν την οργάνωση δυναμικής κινητοποίησης, τις αμέσως επόμενες μέρες, επ' αορίστου διαρκείας έως ότου να βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα για τους εργάτες γης.

Η ζημιά είναι ήδη ΜΗ αναστρέψιμη σε αρκετές καλλιέργειες και καλούμε την Κράτος και το σύνολο του πολιτικού κόσμου να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων.

Για τις λεπτομέρειες της κινητοποίησης θα ενημερώσουμε σε επόμενο χρόνο.

Πηγη: https://www.ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ