Κίσσαμος: Στα χέρια των αρχών οι λαθρομετανάστες

Petite Perle 300×250

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για την διακίνηση των μεταναστών που εντοπίστηκαν χθες ανοιχτά της Γραμβούσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι τρεις διακινητές κατάγονται από τη Λιβύη και τη Συρία και υποδείχθηκαν από τα ίδια τα θύματά τους.

Ήδη σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

27 άτομα – ανάμεσά τους 9 παιδιά – στο λιμεναρχείο Κισσάμου

Στο Λιμεναρχείο Κισάμου φιλοξενούνται οι 27 μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Γραμβούσας.

Τόσο η δημοτική αρχή της Κισσάμου όσο οι κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται δίπλα στους μετανάστες προσφέροντάς τους όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

metanastes-kissamos2
metanastes-kissamos3
metanastes-kissamos4

Ο χώρος του λιμεναρχείου δεν είναι κατάλληλος για φιλοξενία γι' αυτό και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ταυτοποίησης των μεταναστών αλλά και η προώθησή τους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 27 μετανάστες οι 4 είναι γυναίκες και τα 9 είναι παιδιά και όπως ήδη έχουν δηλώσει κατάγονται από Λιβύη, Συρία.

metanastes-kissamos5

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 9:30 χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός στις λιμενικές αρχές και στο υπουργείο Ναυτιλίας εξαιτίας ενός σκάφους που επέβαιναν στη θαλάσσια περιοχή της Γραμβούσας και εξέπεμψε σήμα sos.

Φωτογραφία από το sadentrepese.blogspot.com
Φωτογραφία από το sadentrepese.blogspot.com

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με τη συνδρομή σκαφών του λιμενικού περισυλλέγοντάς τους με ασφάλεια και μεταφέροντάς τους στο λιμάνι του Καστελίου όπου και ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ