Σύλλογος Παλαιοκάστρου: Δε θέτουν ξανά υποψηφιότητα τα μέλη του Πολιτιστικού ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη στάση της δημοτικής αρχής

Petite Perle 300×250

Αναλυτική επιστολή με όλα τα προβλήματα για τα οποία δόθηκαν υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν από την δημοτική Αρχή, όπως αναφέρεται,  δημοσιοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου  .

Σε αυτήν αναφέρεται μάλιστα ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας τα τωρινά μέλη του συλλόγου- πλην ενός- δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια, στις επικείμενες εκλογές που έχουν οριστεί για αύριο.

Η επιστολή που έχει ήδη σταλεί στον δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα με θέμα:  «Παλαιόκαστρο και όσα δεν έγιναν ποτέ» αναφέρεται αναλυτικά σε πληθώρα  διαχρονικών ζητημάτων και ζητείται να δοθεί δημόσια απάντηση.

Αναφορά στην επιστολή γίνεται για το μεγάλο έργο του αντιπλημμυρικού, την ΔΕΥΑΜ,  για την οδοποιία, την παραλία,  τον φωτισμό,  τους χώρους στάθμευσης και πολλά άλλα.

«Εν κατακλείδι κύριε Δήμαρχε σας ρωτάμε ευθέως, γιατί έχει γίνει στο Παλαιόκαστρο το ένα από τα εκατό που χρειαζόμασταν και αυτό με το ζόρι, που πήγαν οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι μετεκλογικές διαβεβαιώσεις» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η επιστολή αναλυτικά έχει ως εξής:  

Με τις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας προ των πυλών και συγκεκριμένα την Τετάρτη 31 Αυγούστου, δηλώνουμε ως διαμαρτυρία προς την Δημοτική Αρχή ότι τα τωρινά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου – πλην ενός – δεν θα είμαστε εκ νέου υποψήφιοι. Αυτή είναι η δική μας τελευταία πράξη ως εθελοντές που αφιέρωσαν χρόνο και πάθος και έλαβαν μόνο αδιαφορία και υποσχέσεις από την Δημοτική Αρχή, αφήνοντας το Παλιόκαστρο να φθίνει, όπως ακριβώς έκανε και η προηγούμενη  Δημοτική Αρχή. Σας παραθέτουμε την επιστολή που στείλαμε στις 8/8/2022 στον Δήμαρχο και παραμένει αναπάντητη.

Θέμα: «Παλαιόκαστρο και όσα δεν έγιναν ποτέ»

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε

Μετά από την συνάντησή μας στο γραφείο σας στις 08/08/2022, σας ενημερώνουμε σαν Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου αλλά και σαν κάτοικοι του Παλαιοκάστρου, για τα προβλήματα που δεν λύθηκαν και για τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και τα σχόλια που δεχόμαστε από τους κατοίκους.

Ξεκινώντας από το αποχετευτικό-αντιπλημμυρικό ζήτημα, πήραμε το έγγραφο του αιτήματός σας από την ΔΕΥΑΜ με αριθμό πρωτοκόλλου 1305 – 30/05/2022, για την αίτηση χρηματοδοτήσεως προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό το οποίο μας έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν η ημερομηνία του αιτήματος καθώς η παρούσα Δημοτική Αρχή όπως και κάθε Δημοτική Αρχή του δήμου Μαλεβιζίου, γνώριζε εξαρχής από την αρχή της θητείας της το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης αποχετεύσεων και αντιπλημμυρικών έργων.

Στα θέματα της καθημερινότητας, έχουν ενταθεί τα προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης με τις διακοπές πλέον να είναι ένα εβδομαδιαίο φαινόμενο. Η οδοποιία συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα, μία καθημερινή δυσφορία για κάτοικους και επισκέπτες. Τρεις κύριοι δρόμοι υπάρχουν στο Παλαιόκαστρο, τους γνωρίζετε, τους έχετε περπατήσει. Δεν είναι ίδιοι από όταν τους περπατήσατε, είναι χειρότεροι, με περισσότερους λάκκους, με σκουπίδια στις πλευρές τους και κλαδιά που κρέμονται. Για τον έναν εκ των δρόμων μάλιστα έχει δοθεί προσφορά και τσιμεντόστρωσης και πλακόστρωσης στον Δήμο, με το κοστολόγιο να είναι το ίδιο και για τις δύο επιλογές. Τα σκουπίδια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, συσσωρεύονται γιατί καθυστερεί η συγκομιδή τους και ούτε καθαρίζεται ο χώρος. Με μία ξαφνική καλοκαιρινή βροχή οποιοδήποτε σκουπίδι στο δρόμο – και είναι πολλά –  οδηγείται μέσα στη θάλασσα.

Υπήρξε υπόσχεση από τον Δήμο ότι θα τοποθετηθούν σιδερένιες κολώνες με φωτισμό κατά μήκος της παραλίας, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ο μόνος φωτισμός είναι όσος φτάνει από την ταβέρνα απέναντι στην παραλία, ο οποίος ακόμα και αυτός χάνεται όταν η ταβέρνα κλείσει. Επίσης είχαμε ζητήσει και είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι άμεσα θα σχεδιαστούν δύο θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ στην παραλία, κάτι που και πάλι δεν έγινε ποτέ. Το πάρκινγκ που είχε νοικιάσει η Δημοτική Αρχή, χωρητικότητας 10 περίπου αυτοκινήτων, δεν λειτούργησε επίσης ποτέ, με αποτέλεσμα ειδικά τα σαββατοκύριακα να επικρατεί μία χαοτική κατάσταση. Μετά από αίτημα μηνών του Πολιτιστικού Συλλόγου τοποθετήθηκαν σαμαράκια στην είσοδο και στην έξοδο της παραλίας, δεν προβλέφθηκε όμως η τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων, έτσι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δημιουργηθούν ατυχήματα.

Είμαστε καθημερινά οι αποδέκτες παραπόνων και σχολίων του τύπου «λίγο συμμάζεψαν την παραλία και δεν έκαναν τίποτε άλλο». Είμαστε καθημερινά οι αποδέκτες παραπόνων και σχολίων για το γεγονός ότι πιστεύαμε στις αγνές προθέσεις της δημοτικής αρχής και περιμέναμε να γίνουν τα αυτονόητα, κάτι πιστεύω ότι σας θυμίζει αυτή η φράση.

Εν κατακλείδι κύριε Δήμαρχε σας ρωτάμε ευθέως, γιατί έχει γίνει στο Παλαιόκαστρο το ένα από τα εκατό που χρειαζόμασταν και αυτό με το ζόρι, που πήγαν οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι μετεκλογικές διαβεβαιώσεις, όταν εν έτη 2022 μία παραλία του δήμου Μαλεβιζίου που τα σαββατοκύριακα μαζεύει χιλιάδες κόσμου, δεν έχει φωτισμό – όχι μόνο στην παραλία αλλά και στην είσοδο και στην έξοδο του Παλαιοκάστρου – που δεν έχει νερό, που οι ντουζιέρες λειτουργούν από τη φιλοτιμία κάποιων κατοίκων και λουόμενων, οι δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια και λάκκους, που είμαστε με την ίδια αγωνία κάθε μήνα όταν μας επισκέπτεται η γιατρός αν θα έχει πληρωθεί εγκαίρως το internet και που εξοφλείται συνήθως μία ή δύο μέρες πριν έρθει η γιατρός, που δεν έχουν τοποθετηθεί οι κατάλληλοι καθρέφτες δρόμου, όπως έχουμε αιτηθεί.

Να υπερτονίσουμε τέλος ότι αυτή εδώ η επιστολή είναι η μία από τις πολλές που σας έχουμε στείλει και δυστυχώς αναφέρουμε για μια ακόμη φορά τα ίδια, τα ίδια και με τις πολλές φορές που δια ζώσης συναντηθήκαμε.

Περιμένουμε τις δικές σας απαντήσεις, τις δικές σας κινήσεις και ελπίζουμε έστω και αργά να μπει σε προτεραιότητα το Παλαιόκαστρο. Επειδή ως Πολιτιστικός Σύλλογος μιλάμε πάντα καθαρά προς όλες τις πλευρές, αυτή εδώ η επιστολή – ελπίζουμε με τις απαντήσεις σας – θα δει και το φως της δημοσιότητας σε μία εβδομάδα ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου και όχι μόνο, για τα πεπραγμένα όλων μας, για το τι συμβαίνει και το σε τι μπορούν να ελπίζουν.

Με εκτίμηση και τιμή,

Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου.

Ο προέδρος        Β. Σ. Παναούσης                        

Ο αντιπρόεδρος Κ. Σύρμος

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ