Χανιά: Απολογούνται οι 4 αλλοδαποί που κατηγορούνται ως διακινητές των προσφύγων που διασώθηκαν

Petite Perle 300×250

Σε Εισαγγελέα και ανακριτή οδηγούνται σήμερα Τετάρτη (31/8) οι 4 συλληφθέντες μετανάστες, από τη Συρία και Λιβύη που φέρονται ως οι διακινητές των υπόλοιπων 26 προσφύγων που περισυνελέγησαν το βράδυ της Δευτέρας (29/8) στα ανοιχτά της Γραμβούσας, στην Κίσαμο Χανίων.


Για τους 4 συλληφθέντες έχει σχηματιστεί δικογραφία μετά την προανάκριση που προηγήθηκε από τον λιμενικό σταθμό Κισάμου. Στο μεταξύ, σε χώρο του Λιμενικού Σταθμού Κισάμου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της ταυτοποίησής τους, παραμένουν οι υπόλοιποι αλλοδαποί που διασώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης από το Λιμενικό, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή κοντά στην παραλία «Τηγάνι», στην περιοχή της Γραμβούσας.


Πρόκειται για δεκαεπτά άνδρες, τέσσερις γυναίκες και εννέα ανηλίκους, οι οποίοι και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην ακτή. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είναι πολίτες Λιβάνου και Συρίας, ωστόσο διενεργούνται – όπως προβλέπεται – έλεγχοι ταυτοποίησης. Στους αλλοδαπούς, που είναι καλά στην υγεία τους, προσφέρθηκε νερό και τροφή με φροντίδα του δήμου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων. Το ξύλινο σκάφος, μήκους 10,5 μέτρων στο οποίο επέβαιναν, πρόκειται να κατασχεθεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ