Συνάντηση με το Διευθυντή ΕΛΓΑ είχε ο Γιώργος Φασουλάκης

Petite Perle 300×250

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Φασουλάκης, είχε συνάντηση με δική του πρωτοβουλία με το Νίκο Δασκαλάκη Διευθυντή ΕΛΓΑ υποκ/τος Κρήτης. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ζημιά που υπέστησαν οι αμπελώνες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου ενημέρωσε το Διευθυντή του ΕΛΓΑ ότι οι ζημιές στους αμπελώνες είναι πρωτοφανείς και γι΄ αυτό πρέπει οι ελεγκτές άμεσα να κάνουν καταγραφή των ζημιών, για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί το γρηγορότερο δυνατό. Αυτό πρέπει να γίνει για να μπορέσουν να επιβιώσουν, αλλά και να καλλιεργήσουν ξανά τα αμπέλια τους και να μπορέσουν να ξαναπληρώσουν την ασφάλεια του ΕΛΓΑ.

Ο Γιώργος Φασουλάκης εξήγησε ότι η σχέση ΕΛΓΑ-Παραγωγού είναι αλληλένδετη και ζήτησε από τον κ. Δασκαλάκη να δοθεί οδηγία στους ελεγκτές αν αμφιβάλλουν για το ποσοστό της ζημιάς, η αμφιβολία να είναι υπέρ του παραγωγού. Πράγματι ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε τον κ. Φασουλάκη ότι η υπηρεσία θα κινηθεί σε αυτή τη λογική όπως κάνει πάντα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Γιώργος Φασουλάκης είναι σίγουρος ότι μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και την υψηλή θερμοκρασία που ακολούθησε θα δημιουργηθεί έντονο πρόβλημα στους ελαιώνες από το δάκο και όχι μόνο. Πρέπει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να είναι σε εγρήγορση και να κάνουν όσα ψεκάσματα χρειάζονται με βάση τις ασθένειες που θα δημιουργηθούν. Τέλος σημειώνει ότι αν αντιμετωπιστούν άμεσα (κάτι πολύ εύκολο) οι ασθένειες στους ελαιώνες, η βροχόπτωση θα λειτουργήσει ως χρυσάφι στο ελαιόλαδο που θα παραχθεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ