Αγροτική οδοποιία: Εκτός χρηματοδοτικού προγράμματος έμεινε το Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Σήμερα υποβάλλεται ένσταση από τον Δήμο

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε στο δήμο Μαλεβιζίου, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούσε στην «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα ο δήμος Μαλεβιζίου μαζί με άλλους 99, ήταν στην λίστα των ΟΤΑ που απορρίφθηκαν ως μη επιλέξιμοι.

Η πρόταση που είχε υποβάλλει ο δήμος Μαλεβιζίου ήταν ύψους περίπου 500.00 ευρώ και δεν αφορούσε γενικώς και αορίστως την αγροτική οδοποιία που είναι και η «αχίλλειος πτέρνα» του Δήμου, διαχρονικά.  

Βάση των όσων συγκεκριμένων ζητούσε η προκήρυξη κατατέθηκαν προτάσεις- μελέτες έργων για τη βατότητα σε αγροτική γη σε τρεις περιοχές.

Στη Λυγαριά, στα Καλέσα και στην Τύλισο. Όμως η πρόταση έλαβε μικρή βαθμολογία και απορρίφθηκε.

Σήμερα θα κατατεθεί ένταση

Η Φωνή του Μαλεβιζίου επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Πετούση που εξήγησε ότι οι λόγοι συνολικά της απόρριψης αφορούν στο φάκελο που κατατέθηκε για την περιοχή της Τυλίσου και ένα τμήμα της συνολικής μελέτης εμπεριείχε κομμάτι που ήταν «εκτός σχεδίου και εντός οικισμού ,ενώ έπρεπε να ήταν εκτός οικισμού». Αυτή ήταν η αιτία της απόρριψης συνολικά της πρότασης, σύμφωνα με τον ίδιο. Είπε επίσης ότι σήμερα θα κατατεθεί ένσταση με τις διορθώσεις.

Χρηματοδοτήθηκαν 194 Δήμοι

Μέσω αυτού του προγράμματος εγκρίθηκαν οι προτάσεις 194 δήμων. Από την Κρήτη ένταξαν έργα οι δήμοι: Σητείας, Βιάνου, Χερσονήσου, Ανωγείων, Ρεθύμνου, Αποκόρωνα, Σφακιών, για παρεμβάσεις ύψους μέχρι 1,5 εκ. ευρώ έκαστος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου: Συνολικά οι παραδεκτές αιτήσεις ανέρχονται σε 194 με σωρευτική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη: 106.881.259,33 €, μετά την υπερδέσμευση ύψους 63 εκατ. ευρώ που έχει ήδη εγκριθεί.

Οι μη παραδεκτές αιτήσεις στήριξης λόγω μη εκπλήρωσης κριτηρίων επιλεξιμότητας ή/και βαθμολογίας μικρότερης της ελάχιστης που ορίζει η πρόσκληση, προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ.

Η προθεσμία των ενστάσεων για τους μη επιλεγέντες λίγη σήμερα τα μεσάνυχτα.

Δείτε εδώ τον πίνακα των αποτελεσμάτων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ