Κωστής Χατζηδάκης: Ανακοίνωσε τρεις μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις

Petite Perle 300×250

Τρεις μόνιμες αυξήσεις συντάξεων προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι μετά από 12 χρόνια «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις από 1-1-2023. Το ποσοστό της αύξησης καθορίζεται από την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση του τιμαρίθμου, με αυτά τα δύο προστίθενται και διαιρούνται διά δύο.

«Το συμπέρασμα είναι κατόπιν αυτού ότι καθώς και το ένα μέγεθος και το άλλο θα είναι σημαντικά και οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι σημαντικές», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων θα δει αυξήσεις σημαντικές στις τσέπες, ενώ για ένα μέρος των συνταξιούχων, οι αυξήσεις θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για την επόμενη αύξηση.

Το δεύτερο σκέλος, αφορά την αυτόματη αύξηση συντάξεων για όσους συμπληρώνουν τριάντα χρόνια εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι «η λεγόμενη τέταρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση. Είναι διόρθωση αδικίας του νόμου Κατρούγκαλου».

Τρίτη ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων προκύπτει από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, από την οποία σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα ωφεληθούν πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα κριθεί στο τέλος του έτους. «Σας λέω ότι πρέπει να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα… ποιος ξέρει πως θα εξελιχθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Πως θα εξελιχθεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία…», τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν χαρίζει σε κανέναν στην αντιπολίτευση το μονοπώλιο της ευαισθησίας για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ