Πήρε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ 0-1 στον Βόλο

Petite Perle 300×250

Ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα απέναντι στον Βόλο στο 5ο λεπτό και δεν το έχασε ποτέ, παίρνοντας την πρώτη του φετινή νίκη (1-0) παρότι έπαιξε με δέκα παίκτες από το 77' και μετά.

Με τη ψυχολογία πεσμένη μετά τις δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές και με μπόλικες απουσίες, ο ΟΦΗ κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να περάσει με 1-0 από τον Βόλο – παίρνοντας την πρώτη του νίκη και μαζί βαθιά ανάσα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε από τον Διαμαντή στο 5', με την αποβολή του Λάρσον στο 77ο λεπτό να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή των Κρητικών, που παρ' όλα αυτά άντεξαν μέχρι το τέλος και υποχρέωσαν τους γηπεδούχους στην πρώτη τους ήττα.

Live Super League 1, Βόλος - ΟΦΗ 0-1 (Β΄ημίχρονο) - Δείτε το γκολ

Ο ΟΦΗ κατάφερε να αιφνιδιάσει πλήρως τους γηπεδούχους παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 5'. Σκόρερ ο Διαμαντής, που μετά από κόρνερ του Λάρσον και κεφαλιά του Πασαλίδη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Ο Βόλος επιχείρησε να ανεβάσει τις γραμμές τους για να ψάξει την ισοφάριση, όμως αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά, με εξαίρεση λιγοστές μπαλιές που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Την ίδια ώρα, ο Ντίκο ταλαιπωρούσε τους αμυντικούς της ομάδας του Κώστα Μπράτσου στις αντεπιθέσεις, αποφεύγοντας μάλιστα και τον Κλέιμαν στο 28' αλλά αποτυγχάνοντας έστω να σουτάρει, έχοντας φύγει στα πλάγια.

Ένα λεπτό αργότερα ο Φερνάντες είχε σουτ ψηλά άουτ, στην πρώτη τελική του Βόλου, που ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο 45λεπτο…

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο μέρος αλλά εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται στη δημιουργία αξιόλογων φάσεων.

Ο Ντίκο απέτυχε να βρει συμπαίκτη σε αντεπίθεση του ΟΦΗ στο 70', με την αποβολή του Λάρσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα επτά λεπτά αργότερα να αλλάζει τις ισορροπίες.

Είχε προηγηθεί ένα μακρινό σουτ του Ντέλετιτς που εξουδετερώθηκε από τον Στέφενς (73'), με τους Βολιώτες να πιέζουν μετά την αποβολή και να έχουν καλές στιγμές με τους Μπαριέντος (78'), Μεσκίδα (79', 84') και Σιέλη (83').

Μία αντεπίθεση του ΟΦΗ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων κατέληξε με άστοχη λόμπα του νεαρού Θεοδοσουλάκη, με το 1-0 να μένει εντέλει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Βόλος (K. Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο (90' Τσέλιος), Λούνα (84' Ουές), Σιέλης, Εσκοβάλ (74' Μεσκίδα), Ματίγια (46' Φερνάντεθ), Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες, Ντέλετιτς, Φαν Βέερτ.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Πίρινεν, Τάχατος, Λυμπεράκης, Μεταξάς.

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Στέφενς, Λάρσον, Πασαλίδης, Διαμαντής, Θοράρινσον (68' Στάικος), Βούρος, Μαρινάκης, Ντιουσέ, Μπουζούκης (59' Καμάου), Μεγιάδο (80' Γιαννούλης), Ντίκο (80 Θεοδοσουλάκης).

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Μανδάς, Γιοχού, Αποστολάκης.

Διαιτητής: Παπαπέτρου
Βοηθοί: Κωσταράς, Απτόσογλου,
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Γκάμαρης, Φωτόπουλος

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ