Λιζ Τρας, η νέα Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Petite Perle 300×250

Η Τρας θα είναι η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ και την Τερέζα Μέι – Τα πρώτα της «θα»

Η Λιζ Τρας ορίστηκε η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας σήμερα, κερδίζοντας μια κούρσα για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει κρίση κόστους ζωής, βιομηχανικές αναταραχές και ύφεση.

Μετά από εβδομάδες διαγωνισμού ηγεσίας που είδε την υπουργό Εξωτερικών να έρχεται αντιμέτωπος με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, η Τρας βρέθηκε στην κορυφή σε ψηφοφορία των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Κατά την ψηφοφορία η Λιζ Τρας εξασφάλισε 81.326 ψήφους (το 57,4%), έναντι 60.399 ψήφων (42,6%).

Η Τρας θα είναι η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας – μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ και την Τερέζα Μέι. Και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενταχθεί σε μια μικρή λέσχη χωρών που είχε τουλάχιστον τρεις γυναίκες αρχηγούς κυβερνήσεων.

Υποσχέσεις μείωσης φόρων, αύξησης της ανάπτυξης 

Η Λιζ Τρας, μετά την εκλογή της από τα μέλη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στην πρωθυπουργία, υποσχέθηκε «τολμηρό σχέδιο» για την μείωση των φόρων και την αύξησης της οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης του κόστους διαβίωσης.

«Θα εφαρμόσω ένα τολμηρό σχέδιο για την μείωση των φόρων και την αύξηση της ανάπτυξης της οικονομίας μας», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της νίκης της, υποσχόμενη επίσης να αντιμετωπίσει την έκρηξη των τιμών της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τα «μακροπρόθεσμα» προβλήματα της τροφοδοσίας σε ενέργεια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ