Στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Μενέλαο Ξυλούρη στον Κρουσώνα ο Χάρης Μαμουλάκης

Petite Perle 300×250

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Μενέλαος Ι. Ξυλούρης 1914-1991» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 5/9 στον Κρουσώνα, παρευρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Το βιβλίο αποτελεί κοινή εργασία του επίκουρου καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Μανόλη Γ. Δρακάκη και της φιλολόγου Ευαγγελίας Ι. Τακάκη, και συνιστά την πρώτη προσέγγιση στο βίο και την πολιτεία του Μενέλαου Ι. Ξυλούρη. Αναδεικνύει την δράση του από τον Κρουσώνα, στους αγώνες υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ως συναρχηγού της αντιστασιακής «Ομάδας Σατανά» κατά τη διάρκεια της Κατοχής, αγωνιστή μετέπειτα, ενάντια στη Δικτατορία των συνταγματαρχών και τέλος, ως εκλεγόμενου Βουλευτή Ηρακλείου επί μια εικοσαετία στις τάξεις της κεντρώας παράταξης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Μενέλαου Ξυλούρη, την φιλία που είχε αναπτύξει με τον παππού του Χαράλαμπο Μαμουλάκη και τόνισε: «Είναι σημαντική η σημερινή ημέρα για τον Κρουσώνα. Τιμούμε έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, διαρκές και αέναο, στο πέρασμα των δεκαετιών. Έναν άνθρωπο σταθερό και αταλάντευτο στις αρχές του, μια προσωπικότητα που τις δύσκολες και σκοτεινές εκείνες εποχές, είχε το θάρρος, την παρρησία και την πολιτική τόλμη να προτάξει τα πιστεύω του και τις πολιτικές του θέσεις. Αλλά και έναν άνθρωπο ανιδιοτελή, που δεν είχε «μολυνθεί» από το «μικρόβιο» της ματαιοδοξίας και θεωρούσε σημαντικότερο το να πράττει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γιατί γνώριζε ότι αυτό που έπραττε ήταν καλώς καμωμένο.

Νομίζω ότι η αποψινή εκδήλωση βάζει το δικό της λιθαράκι στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης γι' αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στην ερευνητική και την συγγραφική ομάδα για το αποτέλεσμα, όπως επίσης και στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού που συνετέλεσε στην έκδοση αυτού του σημαντικού πονήματος.».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ