Καμάρι: Κινδυνεύει με κατάρρευση ο μοναδικός δρόμος-είσοδος του

Petite Perle 300×250

Άθλια η κατάσταση του αγροτικού δικτύου

Ένας κεντρικός δρόμος, και ο μοναδικός που οδηγεί στο χωριό, έχει «κουφώσει» και κινδυνεύει να καταρρεύσει αποκόπτοντας το από τον έξω κόσμο. Ο ίδιος, στενός, σχεδόν σε όλο το μήκος του, δρόμος έχει γεμίσει στις άκρες βάτα κι άλλους θάμνους που κρύβουν την ορατότητα θέτοντας σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς. Και την ίδια ώρα οι αγροτικοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι ακόμα και για τα αγροτικά αυτοκίνητα με τετρακίνηση.

Αυτή την εικόνα αντικρίσαμε επισκεπτόμενοι το Καμάρι Μαλεβιζίου, το μικρό και όμορφο χωριό, που δυστυχώς έχει αφεθεί στην τύχη του τα τελευταία χρόνια, με το βασικό πρόβλημα των κατοίκων του, όπως μας είπαν, να είναι η διαχείριση της καθημερινότητας με τα πολλά προβλήματα που ουδείς ακούει για να επιλύσει. Χτυπάνε πόρτες στην Περιφέρειας, χτυπάνε πόρτες στο Δήμο αλλά βλέπουν πως ουδείς δείχνει διάθεση να ασχοληθεί με το χωριό τους.

Το πρόβλημα με τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Καμάρι είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Λίγο μετά την οθωμανική βρύση του οικισμού, από τα νερά του περασμένου χειμώνα παρασύρθηκε μεγάλος όγκος από το χώμα πάνω στο οποίο στηρίζεται το οδόστρωμα. Έτσι στο πλάι του είναι κενό και βέβαια έτοιμο να υποχωρήσει με τις πρώτες ισχυρές καταιγίδες.

Το θέμα είναι ωστόσο πως ο συγκεκριμένος δρόμος είναι αρκετά στενός κι ακόμα κι ένα μικρό κομμάτι του να καταρρεύσει θα διακοπεί η πρόσβαση προς το χωριό. Δυστυχώς άλλο δρόμο για να κινηθούν οι κάτοικοι δεν  έχουν οπότε τρομάζουν στην ιδέα πως κάτι ίσως τους συμβεί και δεν θα μπορεί ούτε ασθενοφόρο να προσεγγίσει το Καμάρι .

«Στο τέλος θα χρειαζόμαστε ελικόπτερο για να μπούμε ή να βγούμε από το χωριό», μας λέει κάτοικος με φανερή αγανάκτηση γι' αυτό που συμβαίνει εδώ και μήνες χωρίς κανείς να φροντίζει για την αποκατάσταση του.

Ο ίδιος δρόμος, από το Κεραμούτσι και κάτω, έχει γεμίσει στις άκρες με βάτους, καλάμια και κλίματα άγριων αμπελιών, τα οποία καθιστούν την ορατότητα για τους οδηγούς, ειδικά τις ώρες που πέφτει το σκοτάδι, ιδιαίτερα δύσκολη.

 Λόγω στενότητας δεν μπορούν να κινηθούν στο μέσο του δρόμου για να βλέπουν καλύτερα γιατί έτσι αντιμετωπίζουν άλλο κίνδυνο, αυτό της σύγκρουσης με αυτοκίνητο που θα έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, έτσι απλά παρακαλάνε για λύση σε κάτι τόσο απλό, η οποία όμως δεν δρομολογείται.

Παρά τις οχλήσεις τους προς τους αρμόδιους κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει συγκινηθεί ώστε να κλαδέψει τους θάμνους και να απελευθερώσει το δρόμο, λες κι αυτό χρειάζεται κάποια μεγάλη και σοβαρή εργολαβία.

Δεν μπορούν να πάνε στις περιουσίες τους

Κυρίαρχο εξάλλου στην καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν στο Καμάρι ή διατηρούν περιουσίες εκεί, είναι αυτό των αγροτικών δρόμων.

Με το αγροτικό φορτηγό του προέδρου του αγροτικού συνεταιρισμού, Κώστα Μαθιουδάκη, κινηθήκαμε σε κάποιους απ' αυτούς τους δρόμους και διαπιστώσαμε πως πράγματι η κατάσταση τους είναι άθλια.

Σε πάρα πολλά σημεία πρέπει να πέσει τσιμέντο, αφού ομαλοποιηθούν οι κλίσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το χειμώνα θα είναι αδιάβατοι και επικίνδυνοι ακόμα και για τρακτέρ.

Τώρα που ακόμα δεν έχει πέσει βροχή το 4Χ4 φορτηγάκι δυσκολεύτηκε πολύ και κινδύνευσε, παρότι άδειο από φορτίο,  να «βρει» κάτω, πόσο μάλλον σε λίγους μήνες που θα πρέπει να γίνει η συγκομιδή της ελιάς και όλα τα αγροτικά οχήματα θα φέρουν στις μετακινήσεις τους μεγάλο βάρος.

«Δεν μπορούμε να πάμε στις περιουσίες μας και να κάνουμε τις δουλειές μας», μας είπε ο κ. Μαθιουδάκης που θεωρεί πως με ένα απλό καθάρισμα των αγροτικών δρόμων το πρόβλημα δε λύνεται.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ