Ηράκλειο: Εξιχνιάσθηκαν 17 υποθέσεις κλοπών με λεία 315.000 ευρώ σε σπίτια και καταστήματα

Petite Perle 300×250

Δεκαεπτά 17 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων με λεία που ξεπερνά τα 315.000 ευρώ, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σήμερα στη σύλληψη δύο ατόμων ελληνικής υπηκοότητας, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμα ένας. Και οι τρεις κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιασθούν 17 κλοπές-διαρρήξεις οικιών που έγιναν σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 9 ρολόγια, μία κονσόλα ασυρμάτου, τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 1.555  ευρώ, ναρκωτικά δισκία για τα οποία δεν είχε χορηγηθεί ιατρική συνταγή, δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης εγκληματικής δραστηριότητας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση και συλλογή στοιχείων, οι ημεδαποί δρώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 04 -072 έως και 09-09, διέπραξαν 17 κλοπές– διαρρήξεις οικιών (14 τετελεσμένες και 3 απόπειρες), αφαιρώντας συνολικά το ποσό των 117.050 ευρώ, και κοσμήματα ηλεκτρονικές συσκευές, και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας τουλάχιστον 198.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ