Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Petite Perle 300×250

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, που πέθανε αυτή την εβδομάδα μετά από 70 χρόνια στον θρόνο, θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 10:00 (τοπική ώρα), στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο.

Το φέρετρο θα μεταφερθεί από το Κάστρο Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο την Κυριακή, πριν μεταφερθεί στο Λονδίνο την Τρίτη. Θα παραμείνει στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ από την Τετάρτη μέχρι το πρωί της κηδείας.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός 23 ώρες την ημέρα για όσους θελήσουν να απότισουν φόρο τιμής. Η μονάρχης θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγο της Φίλιππο. Λεπτομέρειες για την κηδεία της 96χρονης βασίλισσας θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

«Θα εκτελέσουμε το καθήκον μας τις επόμενες ημέρες με βαριά καρδιά, αλλά και με την πιο σταθερή αποφασιστικότητα ώστε να εξασφαλίσουμε τον κατάλληλο αποχαιρετισμό σε μια από τις καθοριστικές φιγούρες», είπε ο κόμης Έντουαρντ Φιτζαλάν-Χάουαρντ, Δούκας του Νόρφολκ.

Η Ελισάβετ ήταν η βασίλισσα της Βρετανίας και περισσότερων από 12 άλλων χωρών από το 1952. Μεταξύ άλλων ήταν αρχηγός του κράτους του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή: Reuters

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ