2ο και 3ο Δημοτικό Γαζίου: Χαμογελαστά πρόσωπα γέμισε η αυλή του σχολείου

Petite Perle 300×250

Υπό κανονικές συνθήκες χωρίς μάσκες, δύο σχολικά έτη μετά την πανδημία του κορωνοϊού, έγινε ο αγιασμός  σήμερα και στα σχολεία του Μαλεβιζίου.

Στο μεγάλο σχολικό συγκρότημα του Πολύδροσου, στο 2ο και 3ο Δημοτικό Γαζίου, όπου φοιτούν περισσότερα από 400  παιδιά, μαθητές και γονείς άρχισαν να προσέρχονται από νωρίς προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγιασμό που είχε προγραμματιστεί για τις 9.00.

Φέτος οι γονείς  μπορούσαν να είναι στην αυλή αφού δεν υπήρχε το αυστηρό πρωτόκολλο για τον covid-19. Τα μεγαλύτερα παιδιά ενθουσιασμένα αγκάλιαζαν τους συμμαθητές και τις δασκάλες τους.

Τα μικρότερα, αυτά της πρώτης δημοτικού, πιο διστακτικά προτίμησαν να είναι κοντά τους γονείς τους και λιγότερα ήταν αυτά μπροστά στην σειρά τους.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν δυο γνώριμοι εκπαιδευτικοί που είναι  επί σειρά ετών στα συγκεκριμένα σχολεία  και αυτή τη στιγμή εκτελούν χρέη αναπληρωτών διευθυντών.

Ο κ. Δημήτρης Κανακάκης για το 2ο Δημοτικό κι ο κ. Ζαχάρης Κουγιουμουτζής για το 3ο Δημοτικό σχολείο.

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσαν, ο εφημέριος Μιχαήλ Παναούσης μαζί με  τον   Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης, από την  Ενορία Κωσταντίνου και Ελένης στο Πολύδροσο.

Μάλιστα ο  πρώτος συγκινημένος είπε ότι πραγματοποιεί τον αγιασμό σε αυτό το σχολείο 19 χρόνια τώρα, και την πρώτη φορά που πήγε συνάντησε τον εκπαιδευτικό Δημήτρης Κανανάκη, που και σήμερα ήταν δίπλα του.

Άπαντες ευχήθηκαν μια καλή δημιουργική χρονιά.

Από την δημοτική αρχή παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Πετούσης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Γιάννης Βάμβουκας, κι ο σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού, Νίκος Πατραμάνης.

Αύριο Τρίτη, τα παιδιά θα μοιραστούν σε τάξεις ενώ θα μοιραστούν και τα βιβλία.

Η αποχώρηση μέχρι και την Τετάρτη θα γίνεται στις 11.30 . Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι μαθητές θα αποχωρήσουν στη 13.15.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ