Ηράκλειο: Κινητοποιήσεις γονέων για τις ελλείψεις νοσηλευτών στα σχολεία

Petite Perle 300×250

Αφορμή στάθηκε ένα σοβαρό περιστατικό μη χορήγησης νοσηλευτικής βοήθειας σε μαθήτρια Γυμνάσιου με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Ένα σοβαρό θέμα που αφορά την απουσία νοσηλευτών στις σχολικές μονάδες, φέρνει στην επιφάνεια η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ηρακλείου, καλώντας παράλληλα σε διαμαρτυρία για το θέμα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης, αφορμή στάθηκε ένα σοβαρό περιστατικό μη χορήγησης νοσηλευτικής βοήθειας σε μαθήτρια Γυμνάσιου με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

«Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι ενώ φυσιολογικά θα έπρεπε να υπάρχει νοσηλευτής σε κάθε σχολική μονάδα, μας πλασάρεται ως κανονικότητα η χορήγηση του μονό σε μαθητές  με σοβαρά προβλήματα υγείας και πολύ συχνά δυστυχώς ούτε σε αυτούς, δείχνοντας μας ακριβώς την επικίνδυνη αδιαφορία που αντιμετωπίζει τα παιδιά μας η πολιτεία, είτε σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης, είτε σε επίπεδο Κεντρικού Κράτους», αναφέρεται στην καταγγελία της Ένωσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου καλεί στην διαμαρτυρία στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στη μία το μεσημέρι, στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με κύριο θέμα τις εγκληματικές ελλείψεις σε νοσηλευτές στα Γυμνάσια – Λύκεια του Δήμου Ηρακλείου αλλά και τα εν γένει μεγάλα προβλήματα σε ελλείψεις εκπαιδευτικών.

πηγή: CretaNews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ