Κραυγή αγωνίας παραγωγών από τα Καλέσα για την άσχημη κατάσταση αγροτικού δρόμου

Petite Perle 300×250

Όσο πλησιάζουμε στην ελαιοκομική περίοδο αυξάνουν και οι φωνές των παραγωγών για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το αγροτικό δίκτυο σε πολλές περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στη θέση Ρίζα που βρίσκεται 150 μ πριν τον κόμβο που οδηγεί στα Κάτω Καλέσα στο δρόμο προς Κρουσώνα ο αγροτικός δρόμος περίπου 700 μέτρων σε πολλά σημεία παρουσιάζει πολλά προβλήματα προσβασιμότητας για τους παραγωγούς που έχουν τις περιουσίες τους κυρίως ελιές και δεν μπορούν να μαζέψουν τη σοδειά τους.

Στο ξεκίνημα του δρόμου χρειάζεται άμεσα καθάρισμα του ρέματος και από τις δύο πλευρές από φερτά υλικά και καλάμια γιατί με τις πρώτες βροχές δε θα μπορεί να περάσει αγροτικό αυτοκίνητο και θα ήταν ευχής έργον να κατασκευαζόταν μία μικρή γέφυρα για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων.

Όσο προχωράς το δρόμο υπάρχουν σημεία που ειδικά όταν αρχίσουν οι βροχές υπάρχουν κατολισθήσεις και ένα φορτωμένο αυτοκίνητο κινδυνεύει να βρεθεί στο γκρεμνό λόγω και τη μορφολογίας του εδάφους.

Όσο ανεβαίνεις προς την κορυφή εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα λόγω της κλίσης του οδοστρώματος, όπου χρειάζεται καθάρισμα και να πέσουν μπετό για να μπορούν να φθάνουν οι άνθρωποι με ασφάλεια στις περιουσίες τους.

Εκ μέρους των 50 περίπου παραγωγών από Καλέσα και Κρουσώνα στη Φωνή Μαλεβιζίου μίλησε ο κ. Βασίλης Χαχλιουτάκης που μιλάει για κοροϊδία εκ μέρους των δημοτικών αρχών τα τελευταία 20 χρόνια όπου εισπράττουν μόνο υποσχέσεις χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια ουσιαστική λύση. Μάλιστα ετοιμάζονται να μαζέψουν υπογραφές που θα καταθέσουν στο Δήμο Μαλεβιζίου και θα τον καλούν να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να δείξουν επιτέλους ένα έμπρακτο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή,

Το έργο αυτό έχει 25 χρόνια πρόβλημα δεν μπορούμε να έρθουμε στις περιουσίες μας έχουμε κάνει και δύο μήνες χωρίς πρόσβαση στα χωράφια μας , με συνέπεια να σαπίζουν οι ελιές να μη μπορούμε να κάνουμε τις δουλειές μας την ώρα που πρέπει να τις κάνουμε. Πρέπει να γίνει διαμόρφωση του δρόμου και να πέσει μπετό στα πιο επικίνδυνα σημεία γιατί κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε. Σε συγκεκριμένο σημείο αν βουλιάξει ο δρόμος δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση, δε θα μπορούμε να μεταβούμε στις περιουσίες μας και θα χρειαστούν φαραωνικά έργα από το Δήμο Μαλεβιζίου που δε θα μπορούν να γίνουν. Επίσης όταν αρχίσουν οι βροχές εκεί που είναι το ποτάμι δημιουργείτε μεγάλο πρόβλημα και είναι αδιάβατος ο δρόμος.

Ο κ. Βασίλης Χαχλιουτάκης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ