ΠΑΓΝΗ: Διεξαγωγή Εθελοντικής Δράσης Δωρεάς Μυελού Οστών στις 15 Σεπτεμβρίου

Petite Perle 300×250

Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με την στήριξη της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, συμμετέχει στην 1η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών, την οποία διοργανώνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η Εθελοντική δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10:00 εως 14:00, στο Εμβολιαστικό κέντρο του ΠΑΓΝΗ.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται με αιματολογικό καρκίνο, όπως είναι η λευχαιμία (η πιο συνήθης μορφή καρκίνου στα παιδιά) ή τα λεμφώματα. Για πολλούς ασθενείς μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών από συμβατό δότη. Με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων κορυφώνεται η προσφορά του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο, στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

Στην εθελοντική δράση συμμετέχουν οι νοσηλευτές, και όλο οι εργαζόμενοι καθώς και όποιος πολίτης επιθυμεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού οστών, για τις ηλικίες ηλικίας από 18 έως 45 ετών, πληρώντας τις ακόλουθες προϋποθέσεις: https://oramaelpidas.gr/el/thelo-na-gino-ethelontis-dotis/

Η διαδικασία περιλαμβάνει μια απλή λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος (σιέλου), με τη χρήση στυλεού (μπαντονέτα) και θα γίνει στο χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου ( εμβολιαστικό κέντρο).

Πληροφορίες – Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ: ΤΗΛ 2910392231, 2810392204

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ