ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του νοσηλευτικού επαγγέλματος στις δημόσιες δομές υγείας της χώρας

Petite Perle 300×250

Να ληφθεί το μήνυμα της πανδημίας και να προχωρήσει η ενίσχυση του νοσηλευτικού επαγγέλματος στις δημόσιες δομές υγείας της χώρας τονίστηκε στην Παγκρήτια Νοσηλευτική Διημερίδα από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος-Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και έδωσαν το παρών οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης (εκπροσώπησε και τον Χάρη Μαμουλάκη) και ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «η διαχείριση της πανδημίας από μια ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση έχει αποδειχθεί καταστροφική και για τους ασθενείς αλλά και για το υγειονομικούς. Ειδικά για το νοσηλευτικό επάγγελμα, πρέπει να ακούσουμε το δίδαγμα της πανδημίας και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες».

Μεταξύ των παρεμβάσεων που πρέπει να προχωρήσουν ανέφερε ο βουλευτής:

1. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, ο μηχανισμός αυτόματης αναπλήρωσης των ετήσιων αποχωρήσεων, η μονιμοποίηση  συμβασιούχων που υπηρετούν ήδη στις Δημόσιες Δομές Υγείας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και βεβαίως

2. Άμεση επιστροφή των νοσηλευτών/τριών που βρίσκονται σε αναστολή. Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο που δεν περισσεύει κανένας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας  και την ώρα που υπάρχει η δυνατότητα για αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας η Κυβέρνηση να εκδικείται τους εργαζόμενους που στήριξαν την πιο δύσκολη ώρα το Σύστημα Υγείας. Την ώρα που υπάρχουν πρωτόκολλα και αυστηροί κανόνες, είναι αδιανόητο για τους ίδιους λόγους εκδίκησης να πληρώνουν οι εργαζόμενοι – ακόμη και οι μερικώς εμβολιασμένοι –  το ράπιντ τεστ από τη τσέπη τους για να μπορέσουν να πάνε στη δουλειά τους.

3. Πρέπει να προχωρήσει η μισθολογική αναβάθμιση των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού  και ένταξη στα ΒΑΕ. Να προχωρήσουν οι κρίσεις Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με θεσμικές διαδικασίες που θα διασφαλίζουν  ισονομία και αξιοκρατία. Ενιαίος Νοσηλευτικός κλάδος που θα συμπεριλαμβάνει τις σημερινές διακριτές κατηγορίες νοσηλευτών των (ΠΕ-ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Νοσηλευτών (ΔΕ).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ