Α. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κοστολογημένο το πρόγραμμά μας – Παρωδία η Εξεταστική Επιτροπή

Petite Perle 300×250

Εφ` όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το πρόγραμμα που εξήγγειλε χθες από το Βελλίδειο είναι απολύτως κοστολογημένο στα 5,6 δισ. ευρώ και θα καταστεί εφικτό με την κατάργηση και τη φορολογία της αισχροκέρδειας αλλά και άλλες κινήσεις, για δοθεί ανάσα στους μεσαία τάξη και τους μισθωτούς. Για τις υποκλοπές δήλωσε ότι σε κάθε άλλη χώρα θα είχαμε την παραίτηση και την αντικατάσταση του πρωθυπουργού και πως κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας έπραξε ότι πρέπει να πράξει ένας πρωθυπουργός που σέβεται το σύνταγμα και τους νόμους.

Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και έχει ζητήσει ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης και την διενέργεια εκλογών.

«Κατηγορούν εμάς για πιθανότητα να οδηγήσουμε τη χώρα σε μνημόνια αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνια, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα», ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμά μας είναι απόλυτα κοστολογημένο, αγγίζει τα 5,6 δισ, τα μέτρα είναι κοστολογημένα ένα προς ένα είπε. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει ένα μοντέλο να παίρνει χρήματα από έμμεση φορολογία για να επιδοτεί την αισχροκέρδεια και πρόσθεσε ότι εμείς έχουμε άλλο μοντέλο: «θα φορολογήσουμε την αισχροκέρδεια για να δώσουμε ανάσα σε μεσαία τάξη και μισθωτούς».

Τσίπρας για υπόθεση παρακολουθήσεων: Αντιδημοκρατική εκτροπή

Η δεύτερη ερώτηση στον κ. Τσίπρα είχε να κάνει με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για αντιδημοκρατική εκτροπή. «Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά την ίδια τη δημοκρατία. Ορθώς μιλάμε για αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε συναντήσει από τη μεταπολίτευση και μετά. Σε κάθε άλλη χώρα θα είχαμε παραίτηση πρωθυπουργού. Μετά από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να ρίχνει την ευθύνη μόνο στον ανιψιό του. Πρόκειται για πολιτική δειλία. Πρόκειται για πολιτική δειλία. Και η ομάδα της ΝΔ αποδέχεται την συνευθύνη. Από σκάνδαλο Μητσοτάκη γίνεται σκάνδαλο Νέας Δημοκρατίας. Από την ΠτΔ το ελάχιστο που περιμένω είναι μια σαφή δημόσια τοποθέτηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι η ΕΥΠ επί των ημερών της διακυβέρνησης τους «λειτουργούσε με βάση όσα το γράμμα του νόμου ορίζει. Ήταν προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Εγώ είχα μία θεσμική συμπεριφορά και σχέση με τον διοικητή της ΕΥΠ. Όπως ξέρετε δεν ανήκε στον πρωθυπουργό, αλλά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο όμως με ενημέρωνε. Η ΕΥΠ, λοιπόν, αποφάσισε να διευρύνει την έρευνα συμπεριλαμβάνοντας στελέχη της τότε κυβέρνησης, Δεν έδωσα καμία εντολή για παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα. Έπραξα όπως έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους. Και ζήτησα από τον διοικητή της ΕΥΠ να με ενημερώσει αν υπάρχει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο και δεν είχα καμία ενημέρωση ποτέ». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι είχε δώσει ρητή εντολή να δοθούν όλα τα στοιχεία της έρευνας στην επόμενη διοίκηση. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερωνόταν τακτικότατα από τον κ. Ρουμπάτη και υπήρχε συνέχεια του κράτους μετά την αλλαγή κυβέρνησης. Μάλιστα ο κ. Ρουμπάτης παρέμεινε στη θέση του περίπου 1,5 μήνα αφότου άλλαξε η κυβέρνηση και παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη ενώ σε εμένα δεν παρέδωσε κανείς».

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δημιουργήσουν όρους συμψηφισμού γιατί η σύγκριση είναι η μέρα με τη νύχτα. Σε σχέση με το αν θα δώσει εξηγήσεις  στον κ. Πιτσιόρλα ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν έχει να δώσει εξηγήσεις σε κανέναν.

«Εμείς λειτουργούσαμε διαφορετικά…δεν παρακολουθούσα κανέναν, δεν έδωσα εντολή για κανέναν. Η ΕΥΠ για υπηρεσιακούς λόγους, με συνδρομή εισαγγελέως, έκρινε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην έρευνα στελέχη που τότε ήταν στην επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, όχι υπουργοί…Κι επαναλαμβάνω για σκεφτείτε τι θα λέγατε εσείς σήμερα αν εγώ τότε έκανα παρέμβαση προκειμένου να αποκλειστούν από την έρευνα κυβερνητικά στελέχη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είναι φίλοι μου. Τι θα λέγατε εσείς τώρα; Έπραξα αυτό που έπρεπε να πράξει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός τιμά τον όρκο του στο Σύνταγμα και στους νόμους. Ο κ. Πιτσιόρλας βεβαίως έχει κάθε λόγο να αναζητήσει της αιτίες[…]για τον καθένα όμως από εμάς υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και βεβαίως δεν υπάρχει μεγαλύτερο τεκμήριο αθωότητας από το γεγονός ότι έξι χρόνια μετά η υπόθεση αυτή έχει προχωρήσει κι επτά άτομα μεταξύ των οποίων και ξένοι υπήκοοι βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ορθώς λοιπόν ερευνήθηκα αυτή η υπόθεση από την ΕΥΠ. Δεν είναι ένας αόριστος εθνικός λόγος που δεν μας λένε ποιος είναι, εδώ έχουμε μια συγκεκριμένη υπόθεση» ανέφερε.

Δεν φοβόμαστε την αλήθεια, αυτό όμως που είναι κρίσιμο και πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι η προσπάθεια του φτηνού συμψηφισμού αποδεικνύει την ενοχή του κ. Μητσοτάκη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο σημείο.

«Εύκολος στόχος η μεσαία τάξη»

Συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα πλαίσια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

«Αδικήσαμε την μεσαία τάξη, όχι από συνειδητή επιλογή αλλά γιατί έπρεπε να φέρουμε την χώρα έξω από τα μνημόνια. Έχουμε λοιπόν σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ έναν εθνικό στόχο, να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες» είπε και συνέχισε:
«Εμείς καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο σχέδιο που σκοπεύει να επιφέρει μια ουσιαστική ανακατεύθυνση των πόρων. Στην στρατηγική της κυβέρνησης η μεσαία τάξη δεν είναι πουθενά. Αισχροκέρδεια πάνω στην αισχροκέρδεια». Τόνισε ότι «Το σχέδιό μας έχει σημαντικές ελαφρύνσεις. Έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος από αυτόν της ενίσχυσης των ανισοτήτων και αυτόν τον δρόμο έχουμε επιλέξει».

Τσίπρας για ΕΥΠ και παρακολουθήσεις: Η Εξεταστική Επιτροπή είναι μία παρωδία

«Με τον κ. Κοντολέοντα είχα μονάχα μία εθιμοτυπική επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και μετά την επισήμανσή μου ότι είναι λάθος και δείχνει απολυταρχική αντίληψη να περνά η ευθύνη της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό. Είχα στο γραφείο μου για μισή ώρα κι έκτοτε δεν είχα καμία ενημέρωση. Όσο για τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να απαξιώσει την κοινοβουλευτική διαδικασία. Η Εξεταστική Επιτροπή είναι μία παρωδία». Ακόμα είπε ότι όλα τα διεθνή Μέσα έχουν καταδείξει ως κύριο ζήτημα την κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα κι εδώ λειτουργούμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτήν την υπόθεση, δεν θα μείνει στο σκοτάδι, ξεκαθάρισε ακόμα ο Α. Τσίπρας. «Η αλήθεια θα βγει στο φως».

«Τέρμα στο πάρτι αισχροκέρδειας με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ»

Ένα χρόνο πριν από ΔΕΘ κατέθεσα προτάσεις για ενεργειακή ακρίβεια είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν είπε, στο πλαίσιο της περσινής ΔΕΘ, ούτε μια κουβέντα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που έγινε λίγες μέρες μετά «γιατί έγινε με σκανδαλώδη διαδικασία που χρήζει διερεύνησης».

«Δόθηκε η δυνατότητα σε μία πολιτική που έχει μοναδικό στόχο τη στήριξη των συμφερόντων. Με υπερκέρδη, με τη ΔΕΗ να πρωταγωνιστεί στο ράλι της αισχροκέρδειας και τρομακτική αύξηση στην τιμή της χοντρικής. Από τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρι τον σημερινό έμμεσο τρόπο» ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας  υποστήριξε ότι η διοίκησή της ΔΕΗ έχει σπεύσει πολλές φορές να χειραγωγήσει τις τιμές της μετοχής της με προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών. Έκανε λόγο για αξιόποινες πράξεις και τόνισε ότι αυτό το πάρτι σε βάρος των φορολογουμένων θα τελειώσει κι ότι με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η ΔΕΗ θα περάσει υπό δημόσιο έλεγχο. «Τέρμα στο πάρτι αισχροκέρδειας με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ» είπε και αναφέρθηκε στο τι γίνεται στην Ευρώπη: «η μία μετά την άλλη οι μεγάλες χώρες προχωρούν σε κρατικοποιήσεις ενεργειακών επιχειρήσεων, πρώτος ο Μακρόν στην Γαλλία και ακολουθεί η Γερμανία. Όταν περάσει η κρίση θα δούμε τι θα κάνουμε».

Συνεχίζοντας σε σχέση με τα εμπόδια από την ΕΕ, είπε ότι «η λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας προσδιορίζεται από την ευρωπαϊκή οδηγία, η εποπτεία όμως του Χρηματιστηρίου είναι ζήτημα εθνικής ευθύνης και δεν έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή οδηγία. Υπάρχει η δυνατότητα αποσύνδεσης της τιμής της ενέργειας από το φυσικό αέριο. Το διεκδίκησαν και το πέτυχαν οι Ισπανία και η Πορτογαλία, η Ελλάδα με ρηχή και ολιγοπωλιακή αγορά, γιατί δεν το διεκδίκησε».

Τσίπρας για κυβέρνηση συνεργασίας

«Προφανώς και μπορώ να συνεργαστώ με κόμματα με τα οποία έχω πολιτικές διαφορές. Αλλά το βάρος που θα έχει προγραμματική σύγκληση θα έχει να κάνει με το βάρος που θα έχει δώσει ο λαός στα πολιτικά κόμματα. Για να προχωρήσει αυτή η προοπτική της νέας μεγάλης αλλαγής υπάρχει μόνο μία εκδοχή: Να είναι πρώτο σε κόμμα στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις»

«Δεν έχω μπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις όχι ότι δεν λαμβάνω υπόψιν μου τα στοιχεία, τις τάσεις, αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στις μετρήσεις που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας».

«Έχω ζητήσει παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές»

Σε ερώτηση αν θα ζητήσει παραίτηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: «Έχω ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης και την διενέργεια εκλογών γιατί θεωρώ ότι προέχει η μεγάλη εικόνα. Κι αυτό πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό».

«Από την Εξεταστική Επιτροπή δεν περιμένω απολύτως τίποτα, από το να δω πόσο πιο βαθιά μπορεί να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πόσο περισσότερο μπορεί να εξευτελίσει την κοινοβουλευτική διαδικασία», είπε ακόμα. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λάμψει η αλήθεια». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «Θα κάνουμε πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή μετά τις εκλογές» για να διελευκάνει ποιοι έχουν οι ευθύνες.

Για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

«Απολύτως απρόκλητη η ένταση στο ΑΠΘ και απολύτως ενορχηστρωμένη για να αλλάξει η ατζέντα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον εκλογικό νόμο είπε ότι «Εγώ δεν είμαι κωλοτούμπας, είμαι θεσμικός. Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το βαθύ του αδιέξοδο. Δεν θα του δώσουμε καμία διέξοδο».

Για την πορεία του χρέους είπε ότι «Εμείς το ρυθμίσαμε το χρέος. Χάρη στη δική μας ρύθμιση, το επόμενο διάστημα έχουμε έναν βατό ορίζοντα αποπληρωμών».

Στόχος μας να κάνουμε μια κυβέρνηση με νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε σε ερώτηση για τις εκλογές. «Επιδιώκουμε στις εκλογές να είμαστε πρώτο κόμμα για προοδευτική κυβέρνηση» και τόνισε ότι «η σύμπραξή μας με τη ΝΔ θα ήταν τερατογένεση. «Δεν μας αφορούν σενάρια συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Κάτι τέτοιο θα ήταν πράγματι τερατογένεση».

«Μετά τη μεσαία τάξη, η μεγαλύτερη εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη ήταν στους συνταξιούχους» είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας.

Για τα ελληνοτουρκικά

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ρητοτορική κλιμάκωση από τον κ. Ερντογάν, είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ και του Γιάννη Φασουλά.

«Βεβαίως, υπάρχει ζήτημα εσωτερικής κατανάλωσης στην Τουρκία, αλλά δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε. Πρέπει να δούμε με ποια στρατηγική θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κλιμάκωση ώστε να μην υπάρξει ένταση» είπε και συνέχισε: «Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του πριν μια βδομάδα να λέει "γιοκ" στον κ. Ερντογάν. Εγώ θα περίμενα το γιοκ να το λέει εκεί που πρέπει, όχι μόνο στο κοινό του στο Βελλίδειο. Να λέει "γιοκ" στο Oruc Reis, να λέει "γιοκ" στο Turkaegean. Στις κρίσιμες στιγμές να λέει "γιοκ"».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία 

«Είμαστε με τον αμυνόμενο και απέναντι στην εισβολή και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μιας χώρας από μια άλλη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή αυτό δεν μπορεί να μας κάνει να παραγνωρίζουμε τις διεθνείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις». «Θεωρούμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο έλλειμμα στρατηγικής από την πλευρά της ΕΕ», είπε, υποστηρίζοντας ότι γεωπολιτικά και οικονομικά η Ευρώπη θα είναι μεγάλος ηττημένος. «Δεν χάνει οικονομικά ούτε η ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία», «η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή σε περιδίνηση και υπάρχει έλλειμμα στρατηγικής, ηγεσίας, ενόρασης». Υποστήριξε ότι ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου, ο κόσμος μπαίνει σε έναν παρατεταμένο ψυχρό πόλεμο με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, καθώς και ότι η ΕΕ οφείλει να αποκτήσει αυτόνομη γεωπολιτική στρατηγική, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αλλά με σαφή πρόθεση να υπερασπίζεται τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντα.

Για τον Έβρο 

«Να ζητήσουμε συγγνώμη γιατί παρεμβήκαμε και υπερασπιστήκαμε το κύρος της χώρας σε μια ανθρωπιστική τραγωδία;», είπε για το θέμα των προσφύγων στη νησίδα στον Έβρο. Σημείωσε ότι ανεξαρτήτως αν η νησίδα ανήκε στη χώρα μας ή στην Τουρκία, υπήρξε ένα δράμα 38 ανθρώπων. «Θέλετε να ζητήσουμε συγγνώμη για το ότι ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή να υπάρξει ανθρωπιστική προσέγγιση; Γιατί ζητήσαμε από την κυβέρνηση -που έκανε ότι δεν υπάρχουν αυτοί- να μας εξηγήσει αν είναι στο ελληνικό έδαφος και να τους σώσει, κι αν είναι σε τουρκικό να διεθνοποιήσει το ζήτημα για να σωθούν;», είπε, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ερώτηση για το πού ανήκει η νησίδα, για να διευκρινιστεί. Τόνισε ότι είναι απολύτως σαφές ότι αποτελεί υποχρέωση και δικαίωμα κάθε χώρας να υπερασπίζεται τα σύνορα της αλλά και να κινείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και να τηρεί τους στοιχειώδεις ανθρωπιστικούς όρους.

«Στόχος μας δεν είναι να φτιάξουμε μια κυβέρνηση ηττημένων ή μειοψηφίας, η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μπορεί να λάβει χώρα αν η λαϊκή ετυμηγορία την ευλογήσει», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «αν ο λαός μας βγάλει πρώτο τον κ. Μητσοτάκη, θα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης». «Ξεκαθαρίζω, αυτό που θα ανοίξει το δρόμο για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας το βράδυ των εκλογών είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική», τόνισε. Σχολίασε ότι «μπορεί να υπάρχουν σενάρια, όμως δεν είναι μόνο οι αριθμοί, είναι και η ηθική νομιμοποίηση». «Πιστεύετε ότι αν είναι πρώτος ο κ. Μητσοτάκης οι πιέσεις που θα ασκηθούν, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε πιθανούς εταίρους μας, να μη συμβάλουν σε προοδευτική κυβέρνηση θα είναι απλές;», σχολίασε.

Ερωτηθείς ποια είναι η θέση του για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κριτική που γίνεται είναι επί της αποτελεσματικότητας γιατί, όπως είπε, όσα τείχη και να φτιάξει κανείς οι άνθρωποι που είναι απελπισμένοι θα βρουν τρόπο να τα περάσουν και δεν μπορείς να έχεις τείχη σε όλα σου τα σύνορα. Υπογράμμισε ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι ένα ευρωτουρκικό ζήτημα και δεν μπορεί να λυθεί αν η ΕΕ δεν έχει μια άλλη πολιτική, καθώς «η πολιτική μιας Ευρώπης φρούριο με την Ελλάδα φύλακα, δεν είναι αποτελεσματική».

«Θα έλεγα να γίνει μια έρευνα αν όντως είχαμε ή έχουμε παρέμβαση του ρωσικού παράγοντα στα ελληνικά πράγματα και να ξεκινήσουμε αυτή την έρευνα μαζί απ' όσα συνέβησαν στη βόρεια Ελλάδα την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών και της υποκίνησης των διαδηλώσεων και της χρηματοδότησης των αντιδράσεων», είπε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά. Εξέφρασε την αίσθησή του ότι «είναι σε μεγάλο βαθμό ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα όλο αυτό», προσθέτοντας ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα τους δημοσιογράφους ότι η χώρα μας δεν ήταν από τις χώρες που ενημέρωσαν οι ΗΠΑ ότι υπάρχει τέτοιου είδους παρέμβαση στο εσωτερικό της. «Σε μεγάλο βαθμό ίσως να δείχνει κι έναν πανικό εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη να δικαιολογήσει την επερχόμενη ήττα του στις εκλογές σε εξωγενείς παράγοντες» ανέφερε.

Με γνώμονα την ανανέωση θα συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πρόσωπα που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας είπε: «Φανταστείτε αν δεν είχε γίνει η συνθήκη των Πρεσπών, τι πιέσεις θα είχε δεχτεί η σημερινή κυβέρνηση προκειμένου η γειτονική μας χώρα να μπει στο ΝΑΤΟ.

Για το μετρό Θεσσαλονίκης
«Δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το 2025. Κι όσο καθυστερεί, τόσο θα πληρώνουμε τον εργολάβο, σημείωσε.

«Οι πρώτες εκλογές είναι κρίσιμες»

Στο μυαλό μου δεν είναι οι δεύτερες εκλογές, στο μυαλό μου είναι οι πρώτες είπε ο κ. Τσίπρας. «Αυτές είναι οι κρίσιμες και σε αυτό συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη. Όποιος χάσει τις πρώτες εκλογές, αυτός χάνει τις πολιτικές εξελίξεις».

Πηγη: https://www.ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ