Με ένα ιδιαίτερο χειρόγραφο σημείωμα αποχαιρέτισε ο Κάρολος τη βασίλισσα Ελισάβετ

Petite Perle 300×250

Ο βασιλιάς Κάρολος τοποθέτησε το σημείωμα πάνω στο φέρετρο της μητέρας του.

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο είπε το τελευταίο αντίο στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ' στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ.

Ο βασιλιάς Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του με ένα χειρόγραφο σημείωμα που τοποθετήθηκε πάνω στο φέρετρό της.

Το σημείωμα αυτό έγραφε: «Εις μνήμην, με αγάπη και αφοσίωση, Κάρολος».

Παράλληλα, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εστίασαν και στη συναισθηματική φόρτιση του Καρόλου, μέσα στο Γουεστμίνστερ, όταν και δάκρυσε μπροστά από το φέρετρο της μητέρας του.

Στις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα είναι φανερά καταβεβλημένοι αφού σήμερα αποχαιρετούν τη μητέρα τους, τη βασίλισσα Ελισάβετ. 

Η ανθοδέσμη που συνδεόταν με το γάμο της

Οι συμβολισμοί είναι κάτι το ξεκάθαρο, ακόμα και αν έχει δει κάποιος ένα μικρό μέρος από τις πολυήμερες τελετές για τον αποχαιρετισμό στη μακροβιότερη βασίλισσα της χώρας.

Ένας από αυτούς έχει να κάνει με το στεφάνι που τοποθετήθηκε πάνω στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και θα τη συνοδεύσει στο χώρο που θα ταφεί.

Σύμφωνα με το παλάτι, το στεφάνι φτιάχτηκε κατ' απαίτηση του Καρόλου, από δεντρολίβανο, βελανιδιά και μυρτιά, τα οποία προέρχονταν όλα από τους κήπους των βασιλικών κατοικιών.

Μάλιστα, τα λουλούδια της μυρτιάς προέρχονταν από ένα δέντρο που φυτεύτηκε από τις μυρτιές που χρησιμοποίησε η Ελισάβετ στη γαμήλια ανθοδέσμη της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ