Φόδελε: Εγκαίνια έκθεσης στο μουσείο ElGreco

Petite Perle 300×250

Η Joanna Korecka είναι εικαστικός καλλιτέχνης, γραφίστρια και πολιτιστική εμψυχώτρια. Απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στη Βαρσοβία της Πολωνίας, είναι μέλος της Ένωσης Πολωνών Εικαστικών Καλλιτεχνών(ZPAP) και σήμερα διδάσκει σχέδιο στο Dziewulski International Art College.Έχει τιμηθεί με το παράσημο "Merited for Polish Culture" από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τεχνών.

Στην έκθεση που παρουσιάζεται στο μουσείο ElGreco, με τίτλο ColorsofWords, κεντρικό θέμα είναι οι λέξεις, οι οποίες παίζουν σημαίνοντα ρόλο στην ανθρώπινη ζωή. Οξύμωρο όμως είναι το γεγονός ότι ενώ μια λέξη μπορεί να μας κάνει να αντιληφθούμε κάτι, η ίδια λέξη μπορεί να μας μπερδέψει εντελώς. Η πολυσημία των λέξεων, σε μια ζωή γεμάτη ερεθίσματα και εμπειρίες, διαρκώς μεταβαλλόμενη, μοιάζει με δεσμά που σφίγγουν όλο περισσότερο. Στον αντίποδα αυτής της συμβατικής και ίσως περιοριστικής ανάγκης βρίσκεται η πρόταση της καλλιτέχνιδος, για Ελευθερία των λέξεων. Η ελευθερία αυτή, η οποία πρέπει να ξεκινάει από την εσωτερική ελευθερία του καλλιτέχνη, είναι που θα επιτρέψει στον αποδέκτη να δημιουργήσει νέες, προσωπικές νοηματοδοτήσεις ανακαλύπτοντας έτσι τον εαυτό του.

Σας περιμένουμε για το πιο εσωτερικό ταξίδι του εαυτού σας!

Η διάρκεια της έκθεσης είναι 21/9-2/10. Αύριο, 21/9 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στις 18:00, με την παρουσία της κας Korecka.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ