Καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου μηχανικές βλάβες;

Petite Perle 300×250

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική για όλα τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους μας και έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να αποζημιώνεται το όχημα που δεν ευθύνεται σε ένα ατύχημα, από ένα φερέγγυο άτομο όπως είναι μια ασφαλιστική εταιρεία.

Πέρα από τα ατυχήματα όμως, υπάρχει περίπτωση ένα ασφαλιστήριο να καλύπτει πιθανές μηχανικές βλάβες του αυτοκινήτου χωρίς συμμετοχή σε ατύχημα;

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τι καλύπτουν τα πακέτα ασφάλισης, τι εξτρά καλύψεις μπορείτε να βρείτε και πως μπορεί η ασφάλειά σας να σας καλύψει πιθανές μηχανικές βλάβες.

Τι πακέτα ασφάλισης υπάρχουν στην αγορά

Στην αγορά υπάρχουν περισσότερα από 70 διαφορετικά πακέτα ασφάλισης από τις διαθέσιμες ασφαλιστικές εταιρείες.

Κάθε πακέτο έχει διαφορετικές παροχές και έχει δημιουργηθεί με σκοπό να καλύψει συγκεκριμένη μερίδα του αγοραστικού κοινού.

Για αρχή, η βασική υποχρεωτική ασφάλεια καλύπτει τις απαραίτητες από το νόμο καλύψεις – δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ένα ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα.

Μετά τη βασική ασφάλεια, έχουμε την ασφάλεια πυρός-κλοπής που προσφέρει επιπλέον της βασικής κάλυψης περισσότερες καλύψεις όπως ασφάλεια κλοπής, προστασία από πυρκαγιά, προστασία από φυσικά φαινόμενα, κ.α.

Σε αυτά τα πακέτα είναι πολύ πιθανό να βρείτε και παροχές που σχετίζονται με κάλυψη μηχανικών βλαβών, όπως είναι η προστασία από νοθευμένο καύσιμο που προσφέρουν κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε αυτήν την κάλυψη, η ασφαλιστική εταιρεία σας καλύπτει τα έξοδα έτσι ώστε να επιδιορθώσετε τη ζημιά από νοθευμένο καύσιμο. Η ζημιά μπορεί να επεκτείνεται από μια τρόμπα βενζίνης έως ακόμα και βλάβη στον κινητήρα.

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στο κεφάλαιο που καλύπτει αυτή η κάλυψη, καθώς συνήθως είναι ένα ποσό μεταξύ 500€ και 1000€. Αν η ζημιά έχει μεγαλύτερο κόστος, τότε αυτό θα πρέπει να καλυφθεί από εσάς.

Τέλος, υπάρχει και η μικτή ασφάλεια που περιλαμβάνει όλες τις καλύψεις της βασικής ασφάλισης και της ασφάλειας πυρός/κλοπής καθώς επίσης και την κάλυψη ιδίων ζημιών – δηλαδή αν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα, τότε οι ζημιές του οχήματός σας θα αποζημιωθούν από τη δική σας ασφαλιστική εταιρεία.

Καλύπτει η ασφάλεια τυχαίες μηχανικές βλάβες;

Εκτός εξαιρέσεων ή ειδικής ασφαλιστικής κάλυψης, μια ασφάλεια αυτοκινήτου δεν καλύπτει τυχαίες μηχανικές βλάβες όπως είναι ένας χαλασμένος θερμοστάτης ή αν βουλώσουν τα μπεκ του πετρελαίου στο αυτοκίνητό σας.

Αυτές οι βλάβες είναι εκτός του ασφαλιστηρίου σας και θα πρέπει να επιδιορθωθούν με δικά σας έξοδα.

Αν όμως από κάποιο ατύχημα παρουσιαστεί βλάβη στον κινητήρα σας και η υπαιτιότητα δεν είναι δική σας, τότε η βλάβη θα φτιαχτεί κανονικά και θα σας αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία καθώς ήταν αποτέλεσμα του τρακαρίσματος.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ελαστικά του αυτοκινήτου – αν και δεν καλύπτονται από το ασφαλιστήριό σας αν πάθουν το οτιδήποτε, σε περίπτωση ζημιάς τους αποτέλεσμα τρακαρίσματος, τότε θα αποζημιωθείτε κανονικά και θα τα κάνετε αντικατάσταση με έξοδα της ασφαλιστικής εταιρείας.

Τι καλύψεις θα βρείτε σε ένα ασφαλιστήριο αυτοκινήτου

Πέρα από τις βασικές υποχρεωτικές καλύψεις, μπορείτε να βρείτε αρκετές επιπλέον καλύψεις έτσι ώστε να διαμορφώσετε το συμβόλαιο ανάλογα τις ανάγκες σας.

Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε οδική βοήθεια ώστε να έχετε υποστήριξη και άμεση ανταπόκριση για οτιδήποτε χρειαστείτε, νομική προστασία, θραύση κρυστάλλων, κ.α.

Ειδικά η κάλυψη για θραύση κρυστάλλων, αποτελεί μια παροχή όπου σας αποζημιώνει για ζημιές στα τζάμια του αυτοκινήτου ακόμα κι αν συμβεί εκτός ατυχήματος!

Με την συγκεκριμένη κάλυψη μπορείτε να προβείτε σε επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του σπασμένου σας τζαμιού ακόμα και εντελώς δωρεάν, ανάλογα την κάλυψη που έχετε στο συμβόλαιό σας, ακόμα κι αν αυτή δεν έχει συμβεί σε κάποιο ατύχημα!

Πως θα βρείτε την πλέον συμφέρουσα ασφάλεια αυτοκινήτου

Στο Asfaleies24 έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε ασφάλεια αυτοκινήτου ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, να δείτε τιμές και καλύψεις και να ασφαλιστείτε άμεσα σε 1 λεπτό χωρίς δικαιολογητικά!

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα από την άνεση του σπιτιού σας, αρκεί να έχετε ένα κινητό ή υπολογιστή με σύνδεση στο ίντερνετ!

Βλέπετε προσφορές, διαμορφώνετε το συμβόλαιο σύμφωνα με τις ανάγκες σας προσθαφαιρώντας καλύψεις και το παραλαμβάνετε άμεσα στο e-mail σας!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ