Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σχεδιάζει τη νέα εποχή διαχείρισης της ΒΙΠΕ

Petite Perle 300×250

Τις βάσεις για τη μελλοντική λειτουργία της ΒΙΠΕ Ηρακλείου θέτει μελέτη την οποία εκπονεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με σκοπό τη διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση της διαχείρισής της, συμπεριλαμβανομένης και της εκδοχής της αυτοδιαχείρισης.

Οι προτάσεις αποσκοπούν στη βελτίωση των προτεινόμενων διατάξεων του νομοσχεδίου, τόσο γενικά για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων (Ε.Π. Καστελίου) και την οργάνωση άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων (Α.Β.Σ. Φοινικιάς), όσο και ειδικότερα για τη διοίκηση και διαχείριση των πάρκων, με σκοπό τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της οικονομικής ζωής και την κοινωνική ανάπτυξη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Η εν λόγω μελέτη, η οποία καλύπτεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και έχει ανατεθεί στην εταιρεία ReDePlan,  ξεκίνησε τον  Ιουνίου του 2021  και θέτει στον πυρήνα των εξελίξεων το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το οποίο με βάσει την υφιστάμενη νομοθεσία των επιχειρηματικών πάρκων, έχει την τυπική αρμοδιότητα, αλλά και τη δύναμη να ηγηθεί αυτού του σχεδιασμού.

Έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις και συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, για τις οποίες  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ReDePlan κ. Μανώλης Μπαλτάς ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  κ. Μανώλη Αλιφιεράκη.

 «Εργαζόμαστε μεθοδικά για την ολοκλήρωση της μελέτης που θα δίνει λύση στα προβλήματα της ΒΙΠΕ Ηρακλείου και αντίστοιχων περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα και τις μελλοντικές ανάγκες. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τη διαχείριση των χώρων επιχειρηματικής και βιομηχανικής δραστηριότητας, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για περεταίρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων.» τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλιφιεράκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ