«Εκλογές την άνοιξη ή στις αρχές καλοκαιριού» -Tι είπε ο Μητσοτάκης στο Bloomberg

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε δύο περιόδους όπου θα γίνουν εκλογές, βάζοντας φωτιά στα σενάρια για τις πιθανές ημερομηνίες.

Ενώ τον περασμένο Αύγουστο ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είχε καθορίσει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών «σε εννέα μήνες», δηλαδή τον Μάιο του 2023, στην χθεσινή του παρέμβαση στο Bloomberg, έδωσε δύο πιθανές περιόδους εκλογών.


Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου όσον αφορά στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και για το εάν είναι εξασφαλισμένη η κυβερνητική σταθερότητα, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σταθερή και νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό γιατί καταφέραμε να υλοποιήσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά. Θα έχουμε εκλογές την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού του 2023. Η κυβέρνησή μας παραμένει πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις και στοχεύουμε σε μια ακόμη απόλυτη πλειοψηφία».

Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την απόφασή του να ολοκληρώσει την θητεία της κυβέρνησης, άφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι ο ακριβής χρόνος των εκλογών δεν έχει αποφασιστεί, αλλά θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις του προσεχούς χειμώνα, καθώς και από την πιθανότητα διπλών εκλογών που πρέπει να συνυπολογιστεί. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση, στο αμερικανικό δίκτυο, ότι η ΝΔ είναι «πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις» και πρόσθεσε ότι στοχεύει σε μια ακόμη απόλυτη πλειοψηφία.

Ας σημειωθεί ότι την ερχόμενη άνοιξη το Πάσχα γιορτάζεται στις 16 Απριλίου, ενώ οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν από 1-16 Ιουνίου, ημερομηνίες που θα ληφθούν υπόψιν από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου για τον καθορισμό της Κυριακής των εκλογών.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ