Κίνδυνος να μείνουν εκτός Μουντιάλ όσοι φορέσουν το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο

Petite Perle 300×250

Σε σύγκρουση με τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζει να βρίσκεται η οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ με όσους ποδοσφαιριστές επιθυμούν να μετάσχουν στο Κίνημα «One Love».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει δοθεί ακόμη άδεια από τη FIFA στον Χάρι Κέιν και σε άλλους αρχηγούς εθνικών ομάδων να φορούν τα περιβραχιόνια με το ουράνιο τόξο, τα οποία προάγουν τη διαφορετικότητα και την ένταξη και είναι κατά των διακρίσεων, στο Κατάρ – όπου οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και η προώθηση σχέσεων ομοφυλοφίλων έχουν ποινικοποιηθεί.

Τώρα, η Αγγλία και οι ομάδες όπως η Γερμανία, η Ουαλία και η Γαλλία βρίσκονται σε μια πορεία σοβαρής σύγκρουσης τόσο με την FIFA όσο και με το ίδιο το κράτος του Aραβικού Κόλπου, με το τουρνουά μόλις δύο μήνες μακριά.

Τα περιβραχιόνια θα φορεθούν στον τελευταίο γύρο των αγώνων του Nations League, αφού προηγουμένως δώσει άδεια η UEFA. Ωστόσο, το «πράσινο φως» δεν έχει δοθεί ακόμη από τη FIFA, παρά το γεγονός ότι η Αγγλία υπέβαλλε σχετικό αίτημα.

Πρέπει να δοθεί άδεια πριν φορεθούν τα περιβραχιόνια, σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA. Σε όσους εμπλέκονται, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επίσης η Δανία, το Βέλγιο και η Σουηδία, θα μπορούσε
ακόμη και να αποκλειστούν από το τουρνουά – ωστόσο, αυτή η προοπτική θεωρείται «πολύ απίθανη».

Η κατάσταση έχει ήδη δημιουργήσει διπλωματική «καταιγίδα». Το 2018, η FA (Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αγγλίας) υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κατάρ.

Αυτή η συμφωνία θεωρήθηκε ως «συμφωνία συνεργασίας» και οι αξιωματούχοι στο Κράτος του Κόλπου λέγεται ότι δεν έχουν εντυπωσιαστεί καθώς δεν ζητήθηκε η γνώμη τους για τα περιβραχιόνια.
Θεωρείται ότι το «μπαλάκι» είναι πλέον στο γήπεδο του Κατάρ. Αναμένεται να επικοινωνήσουν με τη FIFA για τα επόμενα βήματα.

Η Ολλανδία ξεκίνησε την εκστρατεία OneLove πριν από το Euro 2020.

«Είναι τιμή μου που θα συμμετάσχω με τους συναδέλφους μου αρχηγούς της εθνικής ομάδας για να υποστηρίξω τη σημαντική εκστρατεία του OneLove», είπε ο Κέιν, ο οποίος θα φορέσει το περιβραχιόνιο όταν η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία αύριο το βράδυ.

«Ως αρχηγοί μπορεί όλοι να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον στο γήπεδο, αλλά είμαστε ενωμένοι ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ