Χρέος Capsis: Αναγνωρίστηκε υπέρογκη οφειλή προς τον Δήμο που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ

Petite Perle 300×250

Εν αναμονή μιας εξαιρετικά σημαντικής υπόθεσης βρίσκεται ο δήμος Μαλεβιζίου, με άμεσο αντίκτυπο για τα οικονομικά του και δεν είναι άλλη από τις υπέρογκες οφειλές του Capsis.

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στον δήμο Μαλεβιζίου και επικαλέστηκε δημόσια ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γρηγόρης Φασουλάκης,  κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, αναφέρουν ότι αυτή η υπόθεση που ταλανίζει το Δήμο, πέρα της δεκαετίας, οδεύει προς το τέλος με το κέρδος για το ταμείο του Δήμου να κυμαίνεται γύρω στις 740.000 ευρώ, όπως είπε.

Πιο αναλυτικά το αρχικό ποσό, το οποίο διεκδικούσε ο δήμος Μαλεβιζίου και έγινε επαλήθευση ξεπερνούσε  το 1 εκ ευρώ  και ανερχόταν συγκεκριμένα στο 1.129.555,39 ευρώ.  

Είναι ενδεικτικό ότι για την τεκμηρίωσή του, μέσω της Οικονομικής και Νομικής υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου χρειάστηκαν περισσότερες από 300 σελίδες, για βεβαιωμένες οφειλές από το 2011 και μετά.

Μαζί με τον Δήμο, την τελική επικύρωση της κατάστασης από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου που αριθμεί εκατοντάδες σελίδες αναμένουν, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία,  πιστωτικά ιδρύματα, προμηθευτές και φυσικά οι εργαζόμενοι.

Πληροφορίες της Φωνή του Μαλεβιζίου αναφέρουν ότι η επικύρωση του πίνακα  από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου έγινε πρόσφατα, στις 14 Σεπτεμβρίου, όπου και  επαληθεύτηκε στο σύνολο του οριστικά,  το ποσό που διεκδικούσε ο Δήμος.

Μετά και την κατάταξη των ποσών όλων των απαιτήσεων με  βάση τη  νομοθεσίας επί του πλειστηριάσματος , το ύψος της οφειλής  πλησιάζει αθροιστικά τις 740.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα ο δήμος Μαλεβιζίου σύμφωνα με την κατάταξη του, κάνει να λαμβάνειν το ποσό των 714.357,99 ευρώ ενώ σε αυτό προστίθεται επιπλέον το ποσό των 25.211,66 ευρώ ως έξοδο της διαδικασίας.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη για ενστάσεις και πιθανές ανακοπές και  σίγουρα ο Δήμος Μαλεβιζίου θα επανέλθει με ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Πάντως ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γρηγόρης Φασουλάκης, είναι αισιόδοξος  για την θετική έκβαση της υπόθεσης, σύμφωνα και με την προσωπική ενημέρωση που έχει για το θέμα.

Όπως είναι ήδη γνωστό το ξενοδοχείο Capsis πέρυσι το καλοκαίρι άλλαξε χέρια και πέρασε στις Hines.

H εν λόγω αμερικανική επενδυτική εταιρεία υπερθεμάτισε, κατά την εκποίηση του ξενοδοχείου, προσφέροντας το ποσό των 125 εκατ. Ευρώ, στο δημόσιο διαγωνισμό.

Το τουριστικό συγκρότημα στην Αγία Πελαγία είχε τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τις πιστώτριες τράπεζες ένα χρόνο νωρίτερα της εκποίησης.  

Η εκκαθάριση γίνεται από ειδική διαχειρίστρια που ορίστηκε από το δικαστήριο Ηρακλείου για τη διαδικασία της εκποίησης του ξενοδοχείου.

Πλέον το τέλος αυτής της υπόθεσης αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές.

*Με πληροφορίες  από την εφημερίδα  «Φωνή του Μαλεβιζίου», ρεπορτάζ Κορίνα Καφετζοπούλου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ