Στην αντιδήμαρχο Παιδείας, Χρύσα Λυρώνη, μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου μετά την κατάληψη

Petite Perle 300×250

Την αντιδήμαρχο Παιδείας, Χρύσα Λυρώνη, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι των μαθητών του Γυμνασίου Γαζίου, έπειτα από την σημερινή κατάληψη του σχολείου.

Στη  συνάντηση με την Αντιδήμαρχο παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μιχάλης Δρακάκης, ο οποίος υπερτόνισε στους μαθητές, μεταξύ άλλων, ότι πρώτα ξεκινάμε να διεκδικούμε με διάλογο και ότι  η κατάληψη δεν πρέπει να αποτελεί μέσο διεκδίκησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της κας Λυρώνη, η οποία εξήγησε στους μαθητές ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν για να αντιμετωπιστούν θα πρέπει να προηγηθεί μια συζήτηση πάνω σε αυτά.

Οι μαθητές συμφώνησαν ότι από εδώ και στο εξής θα φροντίσουν να υπάρχει η επικοινωνία μεταξύ της σχολικής κοινότητας, της Αντιδημάρχου Παιδείας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πριν προχωρήσουν σε κάποια κίνηση, όπως η σημερινή, που άφησε χωρίς μάθημα εκατοντάδες παιδιά.

Όσον αφορά στα θέματα της κατάληψης, κάποια ζητήματα, σύμφωνα με την κα Λυρώνη, θα λυθούν άμεσα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η τοποθέτηση επιπλέον πλαστικών κάδων στην αυλή, είδη καθαριότητας και χαρτί υγείας στις τουαλέτες, θα προστεθούν βρύσες, ενώ όσες δεν δουλεύουν θα διορθωθούν.

Τέλος, να τονίσουμε ότι οι μαθητές δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν με την σωστή συμπεριφορά τους την εμπιστοσύνη των καθηγητών και να διεκδικήσουν περισσότερα στο μέλλον, όπως το άνοιγμα της πίσω αυλής του σχολείου που ζητούν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ