Εθνική Ελλάδας: Με στόχο το διπλό στην Κύπρο για το σερί

Petite Perle 300×250

Έχοντας κλειδώσει την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League, η Εθνική Ελλάδας θέλει να δώσει συνέχεια στο απόλυτο που μετράει αντιμετωπίζοντας την Κύπρο στη Λάρνακα.

Οι δύο νίκες επί του Κοσόβου και τα τρίποντα απέναντι σε Βόρειο Ιρλανδία και Κύπρο στις τέσσερις αγωνιστικές του Nations League έφεραν την Εθνική Ελλάδας σε θέση ισχύος κλειδώνοντας με το 4/4 την πρώτη θέση στον όμιλο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά την εξασφάλιση της πρωτιάς στον όμιλο του Nations League θέλει να κλείσει τις υποχρεώσεις της με άλλες δύο νίκες στα ματς με Κύπρο και Βόρειο Ιρλανδία που απομένουν.

Η «γαλανόλευκη» ταξίδεψε στη Λάρνακα, εκεί όπου απόψε (21:45/NovaSportsPrime και Alpha) αντιμετωπίζει την Εθνική ομάδα της Κύπρου για την 5η αγωνιστική του Nations League, με τον τεχνικό Γκουστάβο Πογιέτ αλλά και τον Δημήτρη Κουρμπέλη να υπογραμμίζουν ότι είναι σημαντικό να δοθεί συνέχεια στο νικηφόρο σερί για την καλή ψυχολογία και τη νοοτροπία της ομάδας.

Η Εθνική Ελλάδας, η οποία είναι η μόνη ομάδα του Nations League με μηδέν παθητικό, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με προπόνηση το βράδυ της Παρασκευής στο γήπεδο ΑΕΚ Λάρνακας. Ο Γκουστάβο Πογιέτ έχει καταλήξει στους έντεκα εκλεκτούς για το συγκεκριμένο παιχνίδι με μόνο μία θέση να έχει ακόμα ερωτηματικό. Αυτή είναι δίπλα στον Σιώπη στη μεσαία γραμμή. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός έχει δοκιμάσει εκεί τόσο τον Δημήτρη Κουρμπέλη όσο και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει. Βέβαια, ο Πογιέτ δοκίμασε και τον Φούντα στη γραμμή κρούσης όμως ο Δουβίκας δύσκολα δεν θα πάρει φανέλα βασικού.

Από εκεί και πέρα, σε σύστημα 4-2-3-1, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα είναι στο τέρμα με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μπάλντοκ, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Τσιμίκα. Στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Σιώπης μαζί με έναν εκ δύο παραπάνω και μπροστά τους ως δεκάρι θα είναι ο Μπακασέτας. Ως εξτρέμ θα παίξουν οι Μασούρας και Πέλκας με τον Δουβίκα στην κορυφή της επίθεσης.

Θυμίζουμε ότι η αποστολή αποτελείται από τους: Μπάρκα, Πασχαλάκη, Βλαχοδήμο, Μπάλντοκ, Γούτα, Χατζηδιάκο, Κυριακόπουλο, Μαυροπάνο, Ρότα, Τσιμίκα, Κουλιεράκη, Αλεξανδρόπουλο, Μπακασέτα, Μπουχαλάκη, Κουρμπέλη, Μάνταλο, Παπανικολάου, Σιώπη, Χατζηγιοβάνη, Δουβίκα, Φούντα, Γιακουμάκη, Ιωαννίδη, Μασούρα, Πέλκα, Τζόλη.

Η βαθμολογία:

Ελλάδα 12 (7-0)
Κόσοβο 6 (5-4)
Βόρεια Ιρλανδία 2 (4-6)
Κύπρος 2 (2-7)

Τα σημερινά ματς:

Βόρειος Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00)
Κύπρος – Ελλάδα (21:45)

Η 6η αγωνιστική (27/9):

Ελλάδα – Βόρειος Ιρλανδία (21:45)
Κόσοβο – Κύπρος (21:45)

Πηγη: https://www.gazzetta.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ