Γιόρτασε η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα στο Λιβάδι του Κρουσώνα (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Ανεβαίνοντας στο Λιβάδι του Κρουσώνα, και λίγο πριν ξεκινήσουν οι καλλιέργειες της μηλιάς και με καταπληκτική θέα , βρίσκεται ο ναός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, που πανηγυρίζει στις 24 Σεπτεμβρίου.
Κτισμένος από την Οικογένεια Κοκολογιάννη, από τον Κρουσώνα, στολίζεται κάθε χρόνο τη μέρα της γιορτής του με κλαδιά μυρτιάς τόσο εσωτερικά όσο και στην είσοδο του.

Σήμερα ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και έγινε η ευλόγηση των αρτοκλασιών που πρόσφεραν οι πιστοί ιερουργούντος του πατήρ Εμμανουήλ Φασουλάκη.

Η οικογένεια των αφιερωτών Εμμανουήλ Μαρίκα και τα παιδιά Αντώνιος και Γεώργιος έδωσαν το παρών και μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πρόσφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους καφέ με γλυκίσματα και πλούσιο κέρασμα με οφτό κρέας και καλό κρασί σαν άριστοι οικοδεσπότες.

Μεταξύ των παρόντων ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Γιώργος Φασουλάκης, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς από τους καλεσμένους και να δεχτεί τις ευχές για καλή επιτυχία ενόψει του εκλογικού αγώνα που έχει μπροστά του.

Η  γιορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι κυρίως γνωστή στα Κύθηρα, όπου συντελέστηκε και το θαύμα, την ανάμνηση του οποίου τιμά η εκκλησία στις 24 Σεπτεμβρίου.
Το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα, είναι ένα από τα πολλά που αποδίδεται στην Παναγία και σχετίζεται με τις μυρτιές, όπου βρέθηκε η εικόνα της στο όμορφο νησί των Κυθήρων. 
Σταδιακά βέβαια η γιορτή, σαν το ποτάμι, κύλησε παντού και ξεπέρασε τα όρια του νησιού. Έτσι ναούς αφιερωμένους την Παναγία, που γιορτάζουν στις 24 Σεπτεμβρίου, έχουμε σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην Κρήτη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ