Ρωσία: Νεοσύλλεκτοι μεθούν και οι αξιωματικοί προσπαθούν να τους επαναφέρουν

Petite Perle 300×250

Το χάος που προκάλεσε στη Ρωσία η «μερική επιστράτευση» που κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον ανδρικό πληθυσμό μέσα στην εβδομάδα συνεχίζεται, καθώς σκηνές με μεθυσμένους να δηλώνουν την ανυπακοή τους και να συγκρούονται μεταξύ τους και με αξιωματούχους, βγαίνουν συνεχώς στο προσκήνιο.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν, δείχνουν απρόθυμους στρατεύσιμους στα γραφεία στρατολόγησης να κρατάνε μπουκάλια με αλκοόλ και να πίνουν… μέχρι τελικής πτώσης, καθώς οι στρατιωτικοί διοικητές προσπαθούν να τους επαναφέρουν σε τάξη, πριν τους επιβιβάσουν σε λεωφορεία και αεροπλάνα για να τους στείλουν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης και από εκεί… στην Ουκρανία.

«Βουλώστε το στόμα σας! Γιατί φωνάζετε όλοι σας; Ως εδώ! Τα παιχνίδια τελείωσαν! Είστε όλοι στρατιωτικοί τώρα» ακούγεται να φωνάζει σε σχετικό βίντεο ένας αξιωματικός στρατολόγησης στους νεοαφιχθέντες.

Η «απελπισία» του Πούτιν για νέο «αίμα» στο ουκρανικό μέτωπο είναι τόσο μεγάλη που οι αξιωματούχοι προσπαθούν να καλέσουν για στρατολόγηση ακόμα και Ρώσους που έχουν ήδη πεθάνει, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών λόγω Covid τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ βρισκόταν σε ΜΕΘ νοσοκομείου στη Σιβηρία.

Εν τω μεταξύ, οι πτήσεις από τη Ρωσία προς άλλους προορισμούς έχουν εξαντληθεί και τα συνοριακά περάσματα προς τη γειτονική Αρμενία, τη Γεωργία και το Καζακστάν έχουν μπλοκάρει, καθώς με Ρώσους να στρέφονται στη λύση των σκούτερ για να «χωθούν» στις τεράστιες ουρές και να γλιτώσουν από τον εφιάλτη του Πούτιν.

Και ενώ η «μερική κινητοποίηση» υποθετικά θα καλούσε μόνο Ρώσους άνδρες με στρατιωτική εμπειρία, συγκεντρώνοντας 300.000 νέους στρατιώτες, το ηλικιακό προφίλ και ο τεράστιος αριθμός των ανδρών δείχνουν ότι η επιστράτευση θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι πολύ μεγαλύτερη. Μάλιστα, μια διαρροή από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θέλει την ύπαρξη μιας «μυστικής παραγράφου» στο διάταγμα Πούτιν, το οποίο προβλέπει τη στρατολόγηση ενός εκατομμυρίου εφέδρων.

Protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ