Στον τελικό του τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος» ο Παναθηναϊκός, 86-71 την Αναντολού

Petite Perle 300×250

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο παιχνίδι του 4ου τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" πραγματοποιώντας εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και έχοντας αρκετά θετική αμυντική προσήλωση ανά διαστήματα, κατάφερε να επικρατήσει με 86-71 της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Αναντολού Εφές.

Στον σημερινό τελικό θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ στις 21:00 (ΕΡΤ3).

Ο Παναθηναϊκός άρχισε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση. Μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, οι "πράσινοι" με πρωταγωνιστή τους τον Νέιτ Ουόλτερς, αλλά και τον Ντέρικ Ουίλιαμς, κατάφεραν να προηγηθούν με 9 πόντους διαφορά (16-7) αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να καλέσει τάιμ-άουτ. Το "τριφύλλι" συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και λίγο αργότερα ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια μεγέθη χάρη στο τρίποντο του Ουίλιαμς (21-11). Η είσοδος του Βασίλιε Μίτσιτς όμως άλλαξε την εικόνα της Εφές στην επιθετική της λειτουργία, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τα πατήματά τους και έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +11 υπέρ τους (27-16).

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, οι συνεργασίες των Λι με Γκουντάιτις έφεραν αποτέλεσμα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +13 (34-21, 13′). Λίγο αργότερα, οι "πράσινοι" με… όπλο τους την εξαιρετική τους άμυνα, κατάφεραν να βρουν ακόμα καλύτερο ρυθμό και να "εκτοξεύσουν" τη διαφορά στους 17 πόντους (42-25) μετά από εύστοχο ελεύθερο τρίποντο του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν βρήκε κάποιες προσωρινές λύσεις με δυο τρίποντα του Πλάις, ωστόσο το πρώτο μέρος της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν το "πάνω χέρι" με το +17 στη διαφορά υπέρ τους (51-34).

Το "τριφύλλι" ξεκίνησε εξίσου δυναμικά και στην τρίτη περίοδο, ανεβάζοντας τη διαφορά για πρώτη φορά σήμερα στους 20 πόντους (54-34) χάρη σε τρίποντο που πέτυχε ο Ουόλτερς. Στη συνέχεια όμως, οι Τούρκοι "έσφιξαν" την άμυνά τους και με πρωταγωνιστή τους τον Ζίζιτς, κατάφεραν να φέρουν τη διαφορά ξανά στους 13 πόντους (55-42, 24′). Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς μπορεί να ανέβασαν ξανά τη διαφορά χάρη σε κάποιες καλές άμυνες του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ωστόσο ο Μίτσιτς με δύο διαδοχικά τρίποντα και ο Κλάιμπερν με την ενέργειά του, έδωσε το δικαίωμα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης να μειώσει τη διαφορά για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα σε μονοψήφιο αριθμό (62-53, 28′). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +8 για τους "πράσινους" (67-59).

Ο Βασίλιε Μίτσιτς κράτησε "ζωντανή" την Αναντολού Εφές με τα διαδοχικά τρίποντα στην τρίτη περίοδο του αγώνα. (EUROKINISSI)

Μπορεί ο Μίτσιτς να παρέμεινε… καυτός στο ξεκίνημα της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, ωστόσο το "τριφύλλι" βρήκε τις λύσεις να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και να ελέγξει το ρυθμό. Οι δημιουργίες του Ουόλτερς και το σκοράρισμα των Λι και Παπαγιάννη έφεραν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (73-62, 33′). Περίπου δυο λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον ηγέτη τους, Βασίλιε Μίτσιτς να περνάει αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε για άλλη μια φορά στον αριστερό του αστράγαλο. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και έτσι έφτασε στη νίκη, με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να διαμορφώνεται στο 86-71.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 51-34, 67-59, 86-71

Πηγη: https://www.ertsports.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ