Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Νέου Αεροδρομίου Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Αυτές οι λήψεις τραβήχτηκαν κατά την επίσκεψη στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 που οργάνωσε το  ΤΕΕΤΑΚ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τ.μ. Ανατολικής Κρήτης) σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ (κατασκευαστής του νέου αεροδρομίου).

IMG_6492.jpg

Οι δύο φορείς διοργάνωσαν μια ξενάγηση για μηχανικούς στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου. Το όλο έργο αποτελείται από την κατασκευή του τερματικού σταθμού, το διάδρομο προσγείωσης  μήκους 3200 μέτρων (με δεύτερη βοηθητική λωρίδα) δύο λωρίδων σύνδεσης με το υπάρχον αεροδρόμιο και τους δρόμους σύνδεσης με τον Βόρειο Οδικό Άξονα (ΒΟΑΚ) και με τον Νότο (ΝΟΑΚ) μέσω ενός νέου σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με δύο λωρίδες εξπρές και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης προς κάθε κατεύθυνση.

IMG_6485.jpg

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία εξέλιξης του έργου καθώς και άλλα που δόθηκαν κατά την επίσκεψη.

Πρόκειται να εξυπηρετήσει στην εκκίνηση 10.000.000 επιβάτες, ενώ κατά την περίοδο παραχώρησης αναμένεται να ξεπεράσει τα 18.000.000.

IMG_6497.jpg

Θα είναι ένα «πράσινο αεροδρόμιο» με δική του παραγωγή και διαχείριση ενέργειας, ενώ ανταποκρινόμενη στην ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, θα δοθεί έμφαση στη μείωση του αποτυπώματος CO2.

πηγή : Crete By Drone | Evangelos Mpikakis

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ