Με απόλυτη επιτυχία τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Γηπέδου Μίνι Μπάσκετ στο Γάζι (vid+pics)

Petite Perle 300×250

Στις 5 σήμερα το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Γηπέδου Μίνι Μπάσκετ στην πλατεία Μιχαήλ Κατσαμάνη στο Γάζι με τον κόσμο να την κατακλύζει κυριολεκτικά.

O Αγιασμός άρχισε λοιπόν από τους Παπάδες του Δήμου μας στο νέο κλειστό γήπεδο μίνι μπάσκετ και έπειτα τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας καλωσορίζοντας τον κόσμο, μιλώντας για την προσπάθεια που καταβάλλεται για να γίνονται αθλητικές υποδομές για να αθλούνται οι νέοι στον Δήμο μας.

Στο τέλος της ομιλίας του θέλησε να τιμήσει την κόρη του αείμνηστου Τάσου Στεφάνου ο οποίος ήταν ένας πολύ σημαντικός καλαθοσφαιριστής αλλά και παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα του Παναθηναϊκού με καταγωγή από το Φόδελε.

Μετά την ομιλία του Δήμαρχου Μαλεβιζίου τον λόγο πήρε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος μίλησε για το νέο γήπεδο που ολοκληρώθηκε, για την εθνική ομάδα μπάσκετ όπου σε λίγο καιρό θα παίξει για το Παγκόσμιο στα Δύο Αοράκια, αλλά και για την διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο.

Μετά το κόψιμο και της κορδέλας όσοι ήταν μέσα στο γηπεδάκι έκαναν και από 1-2 σουτ για να… τεστάρουν τις νέες μπασκέτες.

Νωρίτερα να πούμε ότι ξεκίνησε ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ από μέλη του Αθλητικού Σωματείου Κινητικά Αναπήρων ο οποίος είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με την μπλε ομάδα να βγαίνει νικήτρια.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών το μέλος της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Δημήτρης Αγραβάνης και η κορυφαία αθλήτρια που ανέδειξε μέχρι σήμερα το ελληνικό μπάσκετ Εβίνα Μάλτση. Και οι δύο ήταν εκπληκτικοί παίζοντας και αυτοί μαζί με όλο τον κόσμο μπάσκετ καθώς υπέγραψαν και μπάλες, μπλούζες κ.λ.π.

Στην συνέχεια ακολούθησε διαγωνισμός βολών καθώς και οι τελικοί αγώνες του Τουρνουά 3Χ3 που ξεκίνησε χθες το πρωί και διοργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου υπό  την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης.

Ανάμεσα σε πάρα πολλά παιδιά και κυρίως αγόρια η μικρή Ηλέκτρα κατάφερε να ξεχωρίσει και να βάλει όλες τις βολές με αποτέλεσμα να είναι η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού παίρνοντας και δώρο μία μπάλα του μπάσκετ. Την απονομή στην μικρή Ηλέκτρα έκανε ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός.

Φυσικά όλα τα παιδιά έκαναν μία πολύ καλή προσπάθεια και έβαλαν τον καλύτερο τους εαυατό για να βάλουν καλάθι και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Σειρά μετά τις βολές είχαν οι μεγάλοι τελικοί 3Χ3 σε τρεις διαφορετικές ηλικίες. Στις ηλικίες 15 έως 18 νικητές ήταν τα Στρουμφάκια που κέρδισαν με 16-14 τους Ηράκλειο Νικς σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα με το σκορ να αλλάζει συνεχώς.

Την απονομή των μεταλλίων στους ηττημένους του τελικού έκανε η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου κα. Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου και τα μετάλλια στους νικητές έδωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας.

Στις ηλικίες 12 έως 15 οι μεγάλοι νικητές ήταν οι Άχρηστοι κερδίζοντας πιο εύκολα από τις δείχνει το σκορ 22-17 τους Blendit σε ένα παιχνίδι γεμάτο τρίποντα και θέαμα. Την απονομή των μεταλλίων και στις δύο ομάδες έκανε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου κ. Βαγγέλης Παρασύρης δίνοντας τους πολλά συγχαρητήρια.

Ο τελευταίος μεγάλος τελικός ήταν στις ηλικίες από 30 ετών και πάνω με την Κάβα Πετράκη να κερδίζει σε ένα αρκετά δυνατό ματς τα Ρακόμελα με σκορ 14-9.

Την απονομή και στις δύο ομάδες έκανε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Το συγκεκριμένο event παίρνει στην οργάνωση και στην εκτέλεση από τον Δήμο Μαλεβιζίου άριστα 10 με όλο τον κόσμο να φεύγει από την εκδήλωση απολύτως ευχαριστημένος.

Παρακολουθήστε παρακάτω ένα φωτορεπορτάζ από την Φωνή Μαλεβιζίου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ