Η αθάνατη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στο Κάρνεγκι Χολ της Ν.Υόρκης

Petite Perle 300×250

Αφιέρωμα – συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη με θέμα «Mikis Theodorakis: A Tribute to the Memory of the Composer of Zorba» πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 24 Σεπτεμβρίου,  στο Κάρνεγκι Χολ στο Μανχάταν.

Η συναυλία είχε ως παρουσιαστή και συνάμα αφηγητή τον ηθοποιό Χάρη Ρώμα ο οποίος ερμήνευσε και ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια του Μίκη, ενώ συμμετείχαν η διακεκριμένη ομογενής πιανίστα, Αθηνά Αδαμοπούλου με ένα σόλο και η χορωδία CNY Vocal Ansemble, υπό την διεύθυνση του Φύτου Στράτη.

Η χορωδία πλαισιώνονταν από τριάντα καταξιωμένους ομογενείς ερμηνευτές και συγκεκριμένα, έξη σοπράνο, δέκα άλτο, επτά τενόροι και ισάριθμοι  βαρύτονοι, οι οποίοι υπό την διεύθυνση του Φύτου Στράτη ερμήνευσαν το «Λύχνο του Άστρου», από το Άξιον Εστίν του Οδυσσέα Ελύτη, το «Άρνηση» του Γιώργου Σεφέρη και το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» σε στίχους Λεωνίδα Μαλένη, καθώς επίσης και το θρυλικό «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» το οποίο αποτέλεσε και το φινάλε της συναυλία.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι καλλιτέχνες Ηρώ, Μπάμπης Βελισσάριος, Κώστας Μακεδόνας, Σεββέρια Μαργιολά, καθώς επίσης και ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης και η Ελληνοαμερικανίδα Λίνα Ορφανού.

Παρούσα στην συναυλία ήταν και η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία είναι συνάμα και καλλιτεχνική διευθύντρια της εν λόγω ορχήστρας.

Πηγή: anamniseis.net

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ