Σ. Βαρδάκης: «Πλήρης αδιαφορία του Υπ. Υγείας για την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η.»

Petite Perle 300×250

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η., προχώρησαν 29 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα, εικόνες πλήρους διάλυσης παρουσιάζει η Παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), καθώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων για στελέχωση της κλινικής, αλλά και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το θέμα, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως μέριμνα από το Υπουργείο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Στην πιο πρόσφατη σχετική Ερώτησή μας (24/6/22), είχαμε τονίσει ότι η κλινική λειτουργούσε με μόλις τρεις παιδοψυχίατρους και εφημέρευε καθημερινά, κάτι το οποίο χωρίς επαρκή στελέχωση, είχε επιτευχθεί λόγω της υπέρβασης του προσωπικού και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση ανάγκη να υπάρξει το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες θέσεις (ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι) και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό που παρέμενε με συμβάσεις.

Τρεις μήνες μετά και ενώ από το Υπουργείο εισπράξαμε μόνο σιωπή και απαξίωση, μαθαίνουμε από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ότι παραιτήθηκε ένας εκ των τριών παιδοψυχίατρων της κλινικής, με αποτέλεσμα οι δύο εναπομείναντες γιατροί να λειτουργούν σε εφημερία δεκαπενθήμερου, σε μία τόσο κρίσιμη για αυτές τις ηλικίες κλινική».

Υπενθυμίζεται ότι η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η. καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και των νησιών του νοτίου Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στα Δωδεκάνησα. 

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την κάλυψη της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. με το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ