Μητσοτάκης: Ο αγωγός IGB συνδέει χώρες που μοιράζονται τις αρχές της αλληλεγγύης και συνεργασίας

Petite Perle 300×250

Ο αγωγός IGB δεν είναι ένας απλός αγωγός, συνδέει τις ευρωπαϊκές χώρες που μοιράζονται τις αρχές της αλληλεγγύης και συνεργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τελετή έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του διευθυντηρίου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας στη Σόφια.

Ο αγωγός θα φέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτάν στην Βουλγαρία και με την συνδρομή των άλλων έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη θα συμβάλει στη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου διανομής φυσικού αερίου, είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι ο αγωγός δεν θα εξυπηρετήσει μόνο την Ελλάδα και την Βουλγαρία αλλά και πολλές άλλες χώρες της περιοχής, «που μοιράζονται τις αρχές της αλληλεγγύης και συνεργασίας» όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός, παρουσία της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επανέλαβε ότι οι κρατικοί προϋπολογισμοί δεν μπορούν μόνοι τους να σηκώσουν το βάρος της ενεργειακής ακρίβειας και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί γρήγορα μια ευρωπαϊκή λύση, όπως στην περίπτωση της πανδημίας, που θα βοηθήσει όλα τα κράτη μέλη.

«Χρειάζεται μια κοινή στρατηγική για να αποφύγουμε τον κατακερματισμό. Πάνω από όλα βάζουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, πάνω από τα εθνικά συμφέροντα» σημείωσε οκ. Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ