Βάπτιση… γιοκ για πολύτεκνη Χανιώτισσα, κι ας έχει απόφαση δικαστηρίου – Η Εκκλησία αρνείται να τελέσει το μυστήριο

Petite Perle 300×250

Την άρνηση της Ι.Μ. Κισσάμου και Σελίνου να βαφτίσει το παιδί της, παρά το γεγονός ότι έχει δικαστική απόφαση που αναφέρει ξεκάθαρα πως έχει το δικαίωμα να το κάνει, καταγγέλλει 35χρονη πολύτεκνη Χανιώτισσα.

Η 35χρονη, η οποία έχει τέσσερα παιδιά, όλα από έναν σύζυγο με τον οποίο βρίσκεται σε διάσταση, θέλει να βαφτίσει τον μικρότερο γιο της, ονομάζοντάς τον Ιωάννη. Όπως ανέφερε η ίδια στο zarpanews.gr, ενώ είχε κανονίσει τη βάφτιση, την τελευταία στιγμή η Ι.Μ. Κισσάμου και Σελίνου απέσυρε την άδεια για το μυστήριο, παρουσιάζοντας μάλιστα την άποψη νομικού συμβούλου της πως για να γίνει η τελετή, θα πρέπει να υπάρξει έγγραφη συναίνεση και των δύο γονέων ή αλλιώς να εκδοθεί δικαστική απόφαση που θα υποχρεώνει ευθέως τη Μητρόπολη να βαπτίσει το παιδί.

Ο εν διαστάσει σύζυγός της μπορεί να μην έχει αντίρρηση στον τύπο της βάπτισης, ούτε και στο όνομα του παιδιού, φαίνεται όμως ότι έχει αντίρρηση για τον τόπο της βάπτισης και με αυτή την αφορμή η Ι.Μ. Κισσάμου και Σελίνου αρνείται να προχωρήσει το μυστήριο.https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.535.0_el.html#goog_121794519000:15 / 00:20

Λίγες ημέρες νωρίτερα όμως, η 35χρονη είχε καταθέσει αίτημα προσωρινής διαταγής στο Πρωτοδικείο Χανίων με το οποίο ζητούσε να της επιτραπεί να βαφτίσει το παιδί. Το δικαστήριο την απέρριψε, όχι όμως επειδή δεν θεώρησε ότι έχει αυτό το δικαίωμα, αλλά γιατί θεώρησε πως δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοια διαταγή, καθώς ο σύζυγός της δεν διαφώνησε με τον τύπο της βάπτισης, ενώ οι υπόλοιπες λεπτομέρειες εμπίπτουν στο δικαίωμα επιμέλειας που έχει ήδη η μητέρα. Μάλιστα, όταν η Μητρόπολη αρνήθηκε, η νομική σύμβουλος της 35χρονης πέτυχε από το δικαστήριο να εκδώσει και ερμηνεία επί της απόφασής του:Ουσιαστικά το δικαστήριο ξεκαθάρισε πως μόνο το είδος της βάπτισης απαιτεί συναίνεση και των δύο γονέων, ενώ τις λεπτομέρειες όπως το σε ποιον ναό θα γίνει, έχει δικαίωμα να τις επιλέξει ο γονέας που έχει την επιμέλεια των παιδιών, στην περίπτωσή αυτή δηλαδή η 35χρονη.

"Το δικαστήριο έχει πει ότι, από τη στιγμή που ο σύζυγός μου δεν έχει αντίρρηση στη θρησκεία του παιδιού, το να γίνει η βάφτιση εμπίπτει στη γονική μέριμνα, την οποία έχω εγώ, επίσης με δικαστική απόφαση. Ούτε στο όνομα έχει αντίρρηση, γιατί ο ίδιος ήθελε να ονομάσουμε Ιωάννη το παιδί", τόνισε η 35χρονη στο zarpanews.gr.

Ωστόσο η βάπτιση δεν έχει γίνει ακόμα και δεν είναι σαφές τί θα κάνει η τοπική εκκλησία. Αν επιμείνει στο σκεπτικό που παρουσίασε ο νομικός της σύμβουλος, ουσιαστικά θα είναι σαν να εξωθεί τη Χανιώτισσα να κινηθεί νομικά εναντίον της ίδιας της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει ευθεία διαταγή δικαστηρίου να τελέσει τη βάπτιση.

zarpanews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ