Καθαριότητα: Οι προσλήψεις δεν έγιναν οι κινητοποιήσεις αρχίζουν

Petite Perle 300×250

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Μαλεβιζίου κάνουν την Τετάρτη 4ωρη κινητοποίηση

                                                                      

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Δευτέρα 03/10/2022 αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας  για τους εργαζόμενους του Δήμου Μαλεβιζίου

την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2022  από 07:00 πμ έως 11:00 πμ.

με αφορμή την σοβαρή υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας η οποία έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε  εργασιακή εξουθένωση.

Μετά από την συνάντηση του συλλόγου  με τη δημοτική αρχή στις 29 Ιουλίου και την συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου την 16η Σεπτεμβρίου, όπου μαζί με τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας αναδείξαμε τα προβλήματα  τους, η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί, μεταξύ των άλλων, ότι θα προσλάβει άμεσα  4 εργάτες καθαριότητας και ένα οδηγό με  4μηνες συμβάσεις.

Σε ένδειξη καλής θέλησης  ,οι εργαζόμενοι , ανέστειλαν τις   κινητοποιήσεις  τους  , προκειμένου να δώσουν πίστωση χρόνου στη δημοτική αρχή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου , να υλοποιήσει τουλάχιστον τη δέσμευση της για την πρόσληψη του προσωπικού η οποία όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ήταν θέμα λίγων ημερών.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε καμία από τις δεσμεύσεις, ούτε για τα ΜΑΠ, ούτε για τις συνθήκες  υγιεινής και ασφάλειας του αμαξοστάσιου. ούτε για τις υπερωρίες – εξαιρέσιμες και το κυριότερο ούτε για την πρόσληψη του προσωπικού η οποία θα ανακούφιζε τους εργαζόμενους  οι οποίοι πολλές φορές καλούνται να εργαστούν έως και 14 ημέρες συνεχόμενα μαζί με τα σαββατοκύριακα!!! Έχουν φτάσει στα όρια τους και υπομονή τους έχει εξαντληθεί.

 Σε ένα μεγάλο τουριστικό   Δήμο όπως είναι το Μαλεβίζι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον κακό προγραμματισμό της δημοτικής αρχής  που οδήγησε σε  δυσχερή λειτουργία  μια υψίστης σημασίας ,για την δημόσια υγεία και τη έξωθεν εικόνα του δήμου ,υπηρεσίας, εκτός αν είναι μεθοδευμένη  με σκοπό την απαξίωση της  και την με μαθηματική ακρίβεια,  ανάθεση σε ιδιωτικά συμφέροντα γιατί «δεν βγαίνει η δουλειά»!!

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο  , για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ταυτόχρονα να υπερασπίσουν το δημόσιο  και κοινωνικό  χαρακτήρα  της  υπηρεσίας.

Θα είμαστε όλοι μαζί τους στο αμαξοστάσιο του Δήμου  , την Τετάρτη  5/10  από 07:00 – 11πμ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ