Παράταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. με αίτημα την ακύρωση της απόφασης για ηλεκτρονική ψηφοφορία

Petite Perle 300×250

Παράσταση Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας στην Περιφερειακή Αρχή την Πέμπτη 29/9/2022, το μεσημέρι, εκφράζοντας το αίτημα για ακύρωση της Απόφασης για προκήρυξη εκλογών για τους αιρετούς στα ΥΣ με ηλεκτρονική ψηφοφορία, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου, αφού σε καμία περίπτωση ακόμα και με το πιο τεχνολογικά προηγμένο σύστημα, δεν εξασφαλίζεται ότι ο ψηφοφόρος βρίσκεται μόνος του μπροστά στον υπολογιστή.

Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη/ Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Πέππα και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Σελίμη ζητήθηκε να γίνει σεβαστή η θέληση των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη εκτός των άλλων ότι:

  • Οι εκλογές αυτές μπορεί να προκηρύσσονται από την Διοίκηση αφορούν όμως τους εργαζόμενους.
  • Σε όλες τις Περιφέρειες κανείς Περιφερειάρχης δεν προκήρυξε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Όλοι οι Περιφερειάρχες προκήρυξαν εκλογές δια ζώσης. 
  • Μόνον σκοπιμότητες υποκρύπτει η προκήρυξη εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Αττική, δεδομένου ότι ο Περιφερειάρχης προκήρυξε εκλογές δια ζώσης ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για τους 28.000 γιατρούς!!!

Γι αυτό εξάλλου και σε μία πικέτα στην παράσταση διαμαρτυρίας το Δ.Σ. έγραφε «Θα ντυθούμε γιατροί για να ψηφίσουμε δια ζώσης»…

Ο κ. Πέππας δήλωσε ότι «θα συζητήσουν το αίτημά μας με τον Περιφερειάρχη και την αρμόδια Δ/νση και θα μας απαντήσουν».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ