Ξεκίνημα με 5 ευρώ για το αγουρέλαιο από τον Όμιλο Αλμπαντάκη

Petite Perle 300×250

Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο η νέα ελαιοκομική περίοδος για τον Όμιλο Cretan Mill Αλμπαντάκη, ο οποίος καλοπληρώνει το πρώτο ελαιόλαδο της χρονιάς, το περίφημο αγουρέλαιο, δίνοντας στον παραγωγό 5 ευρώ ανά κιλό.

Όπως ανέφερε στη Φωνή του Μαλεβιζίου ο πρόεδρος του Ομίλου Μιχάλης Αλμπαντάκης, εξαρχής, και μέχρι τις 12 Οκτωβρίου που θα προσφέρει 5 ευρώ ανά κιλό, οι παραγωγοί δείχνουν σημαντικό ενδιαφέρον να μαζέψουν έγκαιρα τις ελιές τους και να διασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή τιμή για το λάδι τους.

Βέβαια η απόδοση προς ώρας δεν είναι υψηλή καθώς 7 κιλά ελιάς δίνουν 1 κιλό λάδι ωστόσο η απώλεια εδώ αντισταθμίζεται από την υψηλότερη τιμή οπότε οι ελαιοπαραγωγοί δεν είναι σε καμιά περίπτωση χαμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Αλμπαντάκη, ευτυχώς φέτος η επέλαση του δάκου στην Κρήτη φαίνεται να άγγιξε ελάχιστα το Μαλεβίζι, πράγμα που σημαίνει πως η ποιότητα του ελαιολάδου και η ποσότητα δεν θα επηρεαστεί από το καταστροφικό έντομο.

Έτσι εκτιμά πως θα διανύσουμε μια πολύ καλή χρονιά με σημαντική παραγωγή ελαιολάδου. Ωστόσο ο ίδιος συνιστά προσοχή στους ελαιοπαραγωγούς αυτή την περίοδο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την αναπαραγωγή του δάκου και θα ήταν κρίμα στο παρά πέντε της συγκομιδής να χάσουν την παραγωγή τους.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Αλμπαντάκης υπολογίζει πως μετά τις 12 Οκτωβρίου οπότε θα σταματήσει η παραγωγή και παραλαβή αγουρέλαιου η τιμή στο συμβατικό ποιοτικό ελαιόλαδο θα διαμορφωθεί γύρω στα 4 ευρώ, τιμή που αν συγκριθεί, με τις τιμές έναρξης προηγούμενων ετών, είναι εξαιρετική

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ