Αύριο η εκλογή του νέου Επισκόπου Κνωσού

Petite Perle 300×250

Αύριο Δευτέρα έχει οριστεί η εκλογή νέου Επισκόπου Κνωσού, βοηθού Επισκόπου στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, θέση που παραμένει κενή από τη στιγμή που εξελέγη Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ο κ. Πρόδρομος Ξενάκης.

Θυμίζουμε πως ο σημερινός Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κατείχε τη θέση του Επισκόπου Κνωσού θέση την οποία καλείται τώρα να καλύψει με την συνεδρίαση της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος θα καταρτίσει το τριπρόσωπο επί του οποίου θα κληθούν να ψηφίσουν στη συνέχεια οι ιεράρχες του νησιού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές προβάδισμα στις επιλογές των ιεραρχών φέρετε να έχει ο επί 18 χρόνια πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Μεθόδιος και εκτός απροόπτου η εκλογή του θα είναι ομόφωνη.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, κατά κόσμoν Εμμανουήλ Βερνιδάκης, υπήρξε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου από 29/10/2001 μέχρι 21/4/2004 οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Είναι αξιοσημείωτο πως ως Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής υπηρέτησε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Τιμόθεο και τον πρώην Κρήτης Ειρηναίο και σήμερα τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στους εκκλησιαστικούς κύκλους αλλά και στο κρητικό ποίμνιο. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η στήριξη που του παρέχει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ