ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ.

Petite Perle 300×250

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του σπουδαίου χαράκτη-ζωγράφου Γιώργου Αργυράκη που έφυγε από τη ζωή.

Ο Γιώργος Αργυράκης γεννήθηκε στα Μάλια της Κρήτης, πραγματοποίησε τις γυμνασιακές σπουδέςτου στην Αθήνα ενώ στη συνέχεια δούλεψε ως βοηθός του σκηνογράφου Τάσου Ζωγράφου. Το 1963 φοίτησε στη Σχολή ελευθέρου σχεδίου VonParish του Μονάχου. Το 1966 συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου μέχρι το 1971. Τον επόμενο χρόνο φοίτησε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου σπουδάζοντας Ιστορία της Τέχνης, για δύο χρόνια. Στην Ελλάδα επέστρεψε το καλοκαίρι του 1974. Έζησε και εργάστηκε στην Κρήτη από το 1979. Έχει πραγματοποιήσειατομικές εκθέσεις σε Βερολίνο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Αγρίνιο κ.α. και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Ο Γιώργος Αργυράκης πάντοτε στο πλευρό του ΚΚΕ πρόσφερε ιδιαίτερα μέσα από το καλλιτεχνικό του έργο. Εμπνεύστηκε από τους αγώνες του λαού μας αναδεικνύοντας μέσα από ατομικές και ομαδικές του εκθέσεις πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο, αλλά και με τις χαρακτηριστικές και διαχρονικές αφίσες του ιστορικές στιγμές του εργατικού-λαϊκού κινήματος από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στις εκθέσεις που έχει συμμετάσχει ήταν η Έκθεση Εικαστικών αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, το 2018, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου συνέβαλε με τα έργα του στην ανάδειξη πλευρών της ιστορίας και της δράσης του ΚΚΕ αλλά και στη στήριξη της δράσης του σήμερα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ