Το σχέδιο για τα απορρίμματα στην Κρήτη – Για πρώτη φορά δεν αναφέρεται η καύση

Petite Perle 300×250

Την εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιώργος Ηλιόπουλος

Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου έγινε σήμερα η παρουσίαση του υπό εκπόνηση Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Την παρουσίαση έκαναν οι μελετητές του έργου με έμφαση στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑΚ που έγινε σύμφωνα με το πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

esdak dimarxoi

Στην παρουσίαση το "παρών" έδωσαν  δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι του νησιού, αντιπρόσωποι της περιφέρειας, αντιπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Μανώλης Γραφάκος.

Αυτό που τονίστηκε, σε πρώτη φάση, είναι ότι έμφαση δίδεται στην ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και τη χωριστή διαλογή στην πηγή, όπως είναι ο καφέ κάδος με τα βίοαπόβλητα. 

Οι ομιλητές επισήμαναν ότι για πρώτη φορά στον περιφερειακό σχεδιασμό Απορριμμάτων για την Κρήτη δεν υπάρχει καμία αναφορά στην καύση Απορριμμάτων καθώς η τελική απόφαση είναι πλέον θέμα κυβερνητικού σχεδιασμού και απόφασης.

Ειπώθηκε ακόμη ότι αυτή την περίοδο εκπονείται μελέτη από το υπουργείο περιβάλλοντος που θα υποδείξει την τεχνολογία και το είδος που θα επιλεγεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ