Νέοι αγρότες: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές της πρώτης δόσης – Το ποσό για την Κρήτη

Petite Perle 300×250

Αναμένεται να ενταχθούν ακόμη 3.400 δικαιούχοι μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων

Ολοκληρώθηκαν, στο σύνολο της χώρας, οι πληρωμές της πρώτης δόσης όσων δικαιούχων νέων αγροτών (πρόσκληση έτους 2021) καλύπτονται από το 90% της πίστωσης, Την ίδια στιγμή μετά την εξέταση των ενστάσεων των «εν δυνάμει δικαιούχων», άμεσα αναμένεται να ενταχθούν ακόμα 3.400 δικαιούχοι, στους οποίους θα καταβληθεί ως πρώτη δόση το συνολικό ποσό των 89 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεταιε ότι στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του μέτρου των νέων αγροτών το ποσό της συνολικής ενίσχυσης ανά δικαιούχο διπλασιάστηκε σε σχέση με τις προηγούμενες προσκλήσεις και ανήρθε στα 35.000 έως 40.000 ευρώ, ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας και την κατεύθυνση (φυτική – ζωική παραγωγή) της εκμετάλλευσής του.

Παράλληλα, προκειμένου να ενταχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων, το αρχικό ποσό ρεκόρ των 420 εκ. ευρώ της πρόσκλησης αυξήθηκε κατά επιπλέον 105 εκ. ευρώ φτάνοντας τα 525 εκ. ευρώ.

Στη συνέχεια της διαδικασίας ολοκληρώνεται η εξέταση των ενστάσεων όσων νέων αγροτών είχαν κριθεί μη επιλέξιμοι και η αξιολόγηση των συμπληρωματικών δικαιολογητικών όσων νέων αγροτών είχαν κριθεί ως «εν δυνάμει δικαιούχοι» ώστε άμεσα να ενταχθούν ακόμα 3.400 δικαιούχοι, στους οποίους θα καταβληθεί ως πρώτη δόση το συνολικό ποσό των 89 εκ. ευρώ.

νέοι αγρότες

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ